İşte aday adayları

İşte aday adayları
22 Temmuz erken genel seçimler öncesinde partilerdeki hareketlilikde yoğun biçimde sürüyor.Özellikle parti genel merkezlerinin bulunduğu Ankara’da ki hareket oldukça fazla. Türkiye’nin dört bir yanından milletvekili olmak isteyenlerce...

22 Temmuz erken genel seçimler öncesinde partilerdeki hareketlilikde yoğun biçimde sürüyor.
Özellikle parti genel merkezlerinin bulunduğu Ankara'da ki hareket oldukça fazla. Türkiye'nin dört bir yanından milletvekili olmak isteyenlerce dolup taşan genel merkezlerde gün boyu yoğun bir görüşme trafiği yaşanıyor.
Pek çok partide aday adaylığı için başvuru süresi dolmasına rağmen hareketlilik ilk günlerdeki yoğun şekilde yaşanmaya devam ediyor.
Ankara'nın komşusu olan Eskişehir'de de aday adayları artık şekillendi.
Meclise girmesi muhtemel partilerde aday çokluğu dikkat çekerken, ittifak içerisine giren diğer partilerde ise şimdilik aday adayı çokluğu yaşanmıyor. Diğer partilerde de yine aday adayı sayısı 10 yada 10'dan fazla olarak göze çarpıyor.
Aday adayları için şimdi ön seçim, temayül yoklaması, yada merkez yoklaması gibi sınavları geçebilme süreci başladı. Bu tür yoklamalar içerisine girmeyecek olan partilerin aday adayları rahat. Bu partilerden aday adayı olanlar genel merkez bağlantılarıyla listelere girmeyi deneyecekler. Bu yüzden pek çok aday adayı, listeler için büyük ümit taşıyor.
Temayül yada merkez yoklaması gibi yöntemlere başvuracak olan partilerin aday adayları için daha zor bir süreç var. Bu partilerin aday adayları hem genel merkezinin, hemde il teşkilatlarının yanında olmak zorunluluğunu hissediyor. Diğer partilerin aksine bu partilerin aday adayları yapılacak olan yoklamalarda en iyi sonucu alma amacını da taşıyorlar. Kesin aday listeleri ise 4 Haziran tarihinde belli olacak. Seçim takvimi gereğinde siyasi partiler aday listelerini bu tarihte mesai bitimi süresine kadar Yüksek seçim Kurulu'na teslim etmek zorundalar. Bu tarihe kadar aday adayları listelere girme çabalarını artırarak sürdürecekler. Eskişehir'de kimlerin listelere gireceği ise şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.