İŞTE ESKİŞEHİR ADAYLARI

İŞTE ESKİŞEHİR ADAYLARI
7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde partiler adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na sundular. Bir süredir devam eden aday adaylığı sürecinin ardından parti genel merkezlerinde yapılan uzun ve detaylı...

7 Haziran'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde partiler adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na sundular. Bir süredir devam eden aday adaylığı sürecinin ardından parti genel merkezlerinde yapılan uzun ve detaylı çalışmaların ardından listeler oluşturuldu.
Günlerdir herkesin merakla beklediği listeler sonunda kamuoyuna açıklandı.
Listelerin belli olmasının ardından bazı partilerde sessizlik yaşandığı gözlenirken, bazı partilerde ise coşkunun ön planda olması dikkatlerden kaçmadı.
AK PARTİDE LİSTE SAVAŞI SÖYLENTİLERLE BAŞLADI
Listelerin açıklanmasına kısa süre kala partilerde liste dedikoduları da aldı başını gitti. Özellikle Ak Parti'de listenin net olarak belli olduğu ana kadar iki isim üzerinde ısrarla söylentiler yayıldı. Partinin geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Harun Karacan ile partinin kurucu üyeleri arasında yer alan Murat Mercan'ın listede yer aldıkları haberleri özellikle sosyal medyada sürekli konuşuldu.
NABİ AVCI YENİDEN LİSTE BAŞI
Listeler açıklandığında ise İktidar partisi Ak Parti'de çok önemli bir değişikliğe gidilmediği görüldü. Bir önceki seçimde Eskişehir listesinin başına gelen ve daha sonra Milli Eğitim Bakanı da olan Nabi Avcı yeniden Eskişehir listesinin birinci sırasına geçti. Milletvekilliği görevine devam edecek olan Nabi Avcı'nın seçim sonrası kurulacak olan yeni kabinede yer alıp almayacağı ise şimdilik bilinmiyor.
Partinin ikinci sırasında da değişiklik yapılmadı. Bir önceki seçimde listeye ikinci sıradan giren Salih Koca, mevcut vekilliği döneminde kentin en çok konuşulan ismi olmayı başarırken, ikinci kez de listenin ikinci sırasında kendisine yer buldu. Başbakanın ekonomi danışmanlığına getirilen Emine Nur Günay'da beklenildiği gibi Eskişehir listesinde yer aldı. Ekonomi danışmanı Günay, listenin üçüncü sırasında yer aldı. Listede 4ncü sırayı Mustafa Kemal Biçerli, 5nci sırayı Yetkin Tetik ve 6ncı sırayı da Ali Demirel aldı.
ÜLKER CAN LİSTEDE YER BULAMADI
Öte yandan bir önceki seçimde listenin üçüncü sırasında olan ve milletvekili seçilen Ülker Can bu kez listeye giremedi. Öte yandan dün açıklanan listede, bir önceki seçim dönemindeki listeye göre 4 yeni ismin yer alması dikkatlerden kaçmadı.
CHP'DE KONTENJAN ADAY
Cumhuriyet Halk Partisi'nde ise kesin liste önceki gece belli oldu. Liste dün YSK'ya teslim edilmesine rağmen parti genel merkezinden sızan liste, Eskişehir'e bomba gibi düştü. Listenin ilk sırasını Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer alırken, ikinci sıraya ise Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer yerleştirildi. Üçüncü sırada ise Büyükşehir Belediyesi avukatı Cemal Okan Yüksel'in yazılması son derece dikkat çekti. Listenin kalan kısımlarında ise teşkilat üyeleri yer aldı. Eski il başkanı Erman Gölet 4ncü sıraya yazılırken, 5nci sırada Metin Tomsuk, 6ncı sırada ise Erdal Çakıcıer yer aldı.
CHP'DE KAZAN KAYNAMAYA BAŞLADI
CHP listesinin belli olmasının ardından parti içinde adeta kazan kaynamaya başladı. Kontenjan adayların listede kendisine yer bulması, teşkilata yakın isimlerin ise listenin seçilemeyecek yerlerinde bulunması tepkileri de beraberinde getirdi. Partide bazı yönetimlerin bu yüzden istifaya hazırlandıkları, öte yandan listede yer bulan bazı isimlerin de adaylıktan çekilmeye hazırlandıkları gelen bilgiler arasında yer aldı.
MHP DEMİREL İLE DEVAM KARARI ALDI
Milliyetçi Hareket Partisi'nde ise beklenen oldu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, bir önceki seçimde olduğu gibi yeniden listenin başına yazıldı. MHP'de ikinci sırayı ise Dr. Kayıhan Çağlar aldı. MHP'de 3ncü sırada Mustafa Kemal Tekin, 4ncü sırada Emine Edizgil, 5nci sırada Timur Faruk Yatmaz ve 6ncı sırada Ahmet Hızlan yer aldı.
ESKİ VEKİL İLK SIRADA
Demokrat Parti'de Yüksek Seçim Kurulu'na dün listelerini teslim etti. Parti listesinin ilk sırasında daha önce milletvekilliği görevinde bulunan Fevzi Yalçın yer aldı. Parti listesinde daha sonra Hasan Hüseyin Kaya, Mustafa Kaya, Metin Eker, Fatma Ay ve Seval Şahin sırasıyla yer aldılar.
HDP'DE İLK SIRA GÜNAY'IN
Seçimlere iddialı hazırlanan bir diğer parti olan HDP'de ise Eskişehir listesinin ilk sırasına tanınmış göz doktorlarından Mete Günay'ın ismi yazıldı. Listenin kalan kısımlarını ise Rukiye Güven, H. Hüseyin Karabulut, Gülser Şenşafak, Ceren Gökçe ve Barış Sulu tamamladı.
DSP'DE TAMBOVA VAR
Demokratik Sol Parti ise listenin ilk sırasını parti genel başkan yardımcısına ayırdı. Eskişehirli olan Dilara Tambova ilk sırada yer aldı. DSP'de 2nci sırayı Murat Özgül, 3ncü sırayı Ragıp Cengiz, 4ncü sırayı Ertuğrul Cantürk, 5nci sırayı Kadriye Yurdakul ve 6ncı sırayı da Necdet Yılmaz aldı.
LDP AÇIKLADI SP VE BBP BİRLİKTE GİRME KARARI ALDI
Liberal Demokrat Parti'de Yüksek Seçim Kurulu'na Eskişehir listesini sunan partilerden oldu. LDP'nin ilk sırasını Muhterem Siviş, 2nci sırasını Tayfun Devecioğlu, 3ncü sırasını Önder Artan, 4ncü sırasını Duygu Akalın, 5nci sırasını Emrah Aktürk ve 6ncı sırasını da Mustafa Özkan aldılar.
Öte yandan bu seçimde birlikte hareket etme kararı alan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi ortak liste ile seçime giriyor. Saadet Partisi çatısı altında girilecek olan seçimde ortak listenin ilk sırasında SP eski İl Başkanı Fesih Bingöl yer aldı. Listede daha sonra Halil Evgi, Murat Çinitaş, Armağan Balur, Nazif Ayaz ve Şaban Bozbal yer aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.