İyi bayramlar

İyi bayramlar
Ramazan bayramınız kutlu olsun. Ramazan Bayramı dolayısıyla başta Vali Kadir Koçdemir olmak üzere yayınlanan tebrik mesajları şöyle:VALİ KADİR KOÇDEMİR "Eskişehir’de yaşayanların, Eskişehirlilerin, Türk milleti ve...

Ramazan bayramınız kutlu olsun. Ramazan Bayramı dolayısıyla başta Vali Kadir Koçdemir olmak üzere yayınlanan tebrik mesajları şöyle:

VALİ KADİR KOÇDEMİR
"Eskişehir'de yaşayanların, Eskişehirlilerin, Türk milleti ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı güzelliklere ve müjdelere vesile olması, gönüllerimizi bayram yerine çevirmesi dileklerimle kutluyorum.
DSİ 3. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde 19 Ağustos 2012 pazar günü saat 12.30-13.00 arasında yapılacak bayramlaşmada bir araya gelme umuduyla sevgi ve saygılar sunarım."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SALİH KOCA
"Bir Ramazan Bayramı'na daha huzur içinde kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan Ayı boyunca bizlere huzur veren manevi hava, bayramın barış ve kardeşlik havası ile yüksek bir manaya ulaşmıştır.
Bu ay boyunca tahammülü, yokluğu, paylaşmayı öğrendik. Yaptığımız iç muhasebe ile hayatımıza katkı sağlayacak önemli kararlar aldık.
Bayram günleri, dargınların barıştığı, büyüklerin ziyaret edildiği, yoksulların yüzünün güldüğü günlerdir. İslam'ın barış dini olduğunun en büyük göstergesidir.
Ama dünyanın değişik yerlerinde bu bayramı buruk yaşayan kardeşlerimiz de var. Arakan'da, Suriye'de sıkıntı içinde bayrama giren kardeşlerimizin de sıkıntılarını gidermek için bu Necip Millet elini hiç bir zaman bırakmamak üzere uzattı. Tüm dünyaya insanlık adına atılacak bir adım olduğunu gösterdi. Bayramları ile bu kardeşlik duygularını pekiştiren milletimiz bu yüce değerleri ile tüm dünyaya örnek olmuştur.
Bu duygularla halkımızın, İslam Dünyasının Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, ülkemize ve tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. "

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÜLKER CAN:
"Hoşgörü ve paylaşma ayı olan Ramazanın tüm güzellikleri yerini coşkulu bir bayram havasına bırakıyor. Ülkemizin dört bir tarafında yaşanan Ramazan coşkusunun tüm İslam âlemine örnek olması millet olarak en büyük arzumuz. Tarihte huzurun ve kardeşliğin en güzel örneklerinin yaşandığı bu coğrafyalarda Müslüman aleminin bugün yaşadığı zulüm insanlık ve İslamiyet adına utanç verici bir durum haline gelmiştir. Osmanlı mirasının hala yaşadığı topraklarda yaşanan trajedilerin ve zulümlerin bir an önce son bulmasını diliyor, tüm İslam âleminin birlik ve beraberlik içinde olacağı Ramazan Bayramlarına ulaşmayı milletimiz adına temenni ediyorum."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN
"Tüm müslümanlar için büyük önem taşıyan dini bayramlarımızdan biri olan Ramazan Bayramı, insanları birbirlerine daha çok yakınlaştıran, dargınlıkları ortadan kaldıran, kardeşlik ve dostluk duygularını daha da kuvvetlendiren anlamlı günlerin başında gelmektedir.
Barıştan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yana olan dualarımızı hiç bir zaman eksik etmememiz dileği ile tüm hemşehrilerimin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, huzur, mutluluk, dolu nice bayramlar geçirmelerini dilerim."

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI DT. AHMET ATAÇ
"Ulusal bayramlar kadar, dini bayramlarımız da; ulusal birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dargınlıkları ortadan kaldıran özel günlerdendir.
Bayramlarda, bizleri birbirimize bağlayan barış ve hoşgörü gibi değerler, çok daha yoğun bir biçimde yaşanmaktadır. Bu vesileyle, Eskişehirli hemşerilerimin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, sağlık ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum. "

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI
BURHAN SAKALLI
"Bayramlar kardeşlik bağının pekiştirildiği, kalplerimizde ki insan sıcaklığının arttığı, insanlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı kutsal günlerdir.
İnsani duyguların daha da yoğunlaştığı maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı ve mükâfatlarının sınırsız olarak verildiği bu manevi günleri, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri terk ederek en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmalıyız.
Bu anlamda, bayram günlerini sadece kendimiz ve çevremizle yaşamayalım, tüm kapıların açıldığı bu günlerde gönül kapılarımızı da sonuna kadar açarak tatlı dille, güler yüzle, mutlu gönülle etrafımıza sevgi, barış ve hoşgörü enerjisi yayalım. İhtiyaç sahiplerine, öksüz ve yetimlere, düşkün ve yaşlılara, engellilere ve ilgiye muhtaç herkese bu günleri yaşamanın küçük bir fırsatını sunalım. Onları görelim, onları anlayalım ve onlara paylaşacak bir şeyler bulalım.Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın, tüm ulusumuzun ve bütün insanlık coğrafyasının Ramazan Bayramını kutlar, hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmeyi temenni eder; Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dilerim."

İl Müftüsü Niyazi ERSOY
"Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş" olan mübarek Ramazan Ayını geride bırakarak, birlik, dirlik ve beraberliğimizin sembolize edildiği, kardeşlik ve dostluklarımızın pekiştiği, mutluluğumuzun ve sevincimizin arttığı, büyük bir kaynaşma günü olan Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Şükürler olsun ki bizler, mübarek Ramazan Ayının manevi denizinde yıkanarak ruhumuzu arındırdık. Bu kutlu ayda, nefis muhasebesi yaparak dindarlığımızı yeniledik. Orucun derin manevî eğitimini, sahur ve iftarın bereketini, teravihin coşkusunu ve Kur'an tilâvetinin kalbimizde huşû uyandırmasının sevincini derinden hissederek gönüllerimizi coşturup maneviyatımızı canlandırdık. Bu vesileyle hikmet gözüyle iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapıp, kendimizi sorgulayıp özeleştiri yaparak günah, çirkin ve kötü olan her şeyi geride bırakma kararı aldık. Bu arınmışlık içerisinde Ramazan Bayramına kavuştuk.
Her ramazan ayında kaybolmaya yüz tutmuş olan bir değerimizi toplum gündemine taşımayı ve bu konuda yüksek bir bilinç oluşturmayı hedefleyen Başkanlığımız, 2012 yılı ramazan ayının temasını, "İnsan İlişkilerinin En Önemli Unsuru, Medenî İletişimin Sembolü: Selam ve Selamlaşma" olarak belirlemiştir. İnsanların birbirleriyle sağlıklı iletişim kurmalarının temelini oluşturan, sinelerdeki ağır yükleri atmanın, küskünlük ve dargınlıkları gidermenin adresi olan "Selam"ın, daha da yaygınlaşması amacıyla, Ramazan Ayı boyunca vaaz ve hutbelerde Selam ve Selamlaşma konuları işlendi.
Kardeşlik hukukunun bir gereği olan Selam, Sevgili Peygamberimizin (s.a.s.), "İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Size, yaptığınız takdirde birbirinizi seveceğiniz bir iş göstereyim mi? Aranızda selamı yayın." (Müslim, İman, 93) tavsiyesi gereğince müminlerin arasında sevgi ve muhabbete dayalı bir gönül bağı oluşturmaktır.
Bu bakımdan Bayramlar; selamlaşmanın daha da önem arz ettiği, dolayısıyla dargınlıkların ve kırgınlıkların giderildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, barış ve huzurun yaşandığı, küçüklerin büyüklere saygı, büyüklerin küçüklere sevgi gösterdiği, hastaların ve akrabaların ziyaret edildiği, sevgi ve esenliğin dalga dalga toplumun bütün kesimlerine yayılarak gönüllerin alındığı müstesna günlerdir. Bütün bu özellikleriyle manevi atmosferin yoğun bir şekilde yaşandığı Bayramlarımız; iyiliklerin ve güzelliklerin sergilendiği, dini ve milli duyguların perçinlendiği çok önemli zaman dilimleridir.
Yakın zamanda şehit düşen Mehmetçiklerimizin, Suriye ve Arakan başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde acı ve açlık çekmekte olan kardeşlerimizin hüznünü derinden yaşamaktayız. Bu bayramı vesile addederek, sıkıntıda olan kardeşlerimiz için dua etmeli, hain ve zalimlere karşı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin huzuru için her türlü fedakârlığı göstermeliyiz.
Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeliyiz. Bu kaynaşma ve paylaşma gününde, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, vatandaşlarımızın, Eskişehirli hemşehrilerimizin ve bütün İslam leminin Bayramını en içten duygularla tebrik ediyor, daha nice Bayramlara kavuşturmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum."

AÜ REKTÖRÜ PROF. DR. DAVUT AYDIN
"Barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı ve hoşgörüyü simgeleyen Bayramlar, insanların huzur bulduğu, sevinç duyduğu, umutlarının canlandığı, sıkıntı ve kaygılarından uzaklaştığı özel günlerdir. Anadolu Üniversitesi olarak en önemli görevlerimizden birisi, gelecek kuşaklarımıza bu özel değerleri benimseterek, onları hem kendi topraklarına ait yerel, hem de dünyamıza ait evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Bu duygularla, Ramazan Bayramı'nın bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

ESOGÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN GÖNEN
"Bayramlar; manevi duygularımızın en üst seviyeye ulaştığı, toplumda birlik beraberlik, sevgi ve saygının pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların bittiği, özel günlerdir. Yardımlaşma dayanışma duygularımızın en yoğun yaşandığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
Mubarek Ramazan Bayramının Ülkemize ve Milletimize huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diler, başta Eskişehir halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim."

AK PARTİ ESKİŞEHİR İL BAŞKANI
SÜLEYMAN REYHAN
"Bir Ramazan Bayramı'nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğu içindeyiz. Bayram'ın Türkiye, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, herkesin huzur içinde, ailesiyle, tüm sevdikleriyle, her türlü sıkıntıdan uzak mutlu bir bayram geçirmesini temenni diliyorum.
Bayramlar barış, mutluluk sevinç ile birlikte büyükleri ve küçükleri sevindirme, onların değerlerini bir kez daha hissettirme ve onlar verilen önemin gösterildiği günlerdir.
Bu güzel günlerin gelmesiyle bir kez daha Eskişehirli hemşerilerimizin ve bütün milletimizin Ramazan Bayramını kutluyor, daha nicelerine birlikte, güzellikte, sevgiyle kavuşmayı yüce yaratandan diliyorum. "

AK PARTİ'DE BAYRAMLAŞMA
Reyhan Mesajında AK Parti Teşkilat Bayramlaşmasına da değinerek, teşkilat bayramlaşmasının Bayramın 1. Günü Kurşunlu Külliyesi'nde Saat 14.00'da yapılacağını ve tüm Eskişehirlilerin davetli olduğunu sözlerine ekledi.

MHP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI
ABDÜRREZZAK AKTAŞ
"Yanı başımız Suriye'de ramazan ayı boyunca yaşanılan olumsuzluklar ve Ülkemizde de PKK terör örgütü tarafından sürekli vatan evlatlarının şehit edildiği bu günlerde ramazan bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Böyle bir hengâmede yüce dinimizin vecibelerinden olan, pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramına kavuşmanın burukta olsa sevincini yaşıyoruz.
Bayramlar birlik ve beraberliğin yaşandığı, kırgınlık ve dargınlığın, ortadan kalktığı ulvi günlerdir. Sevginin ve hüznün paylaşıldığı bu günlerde el ele verip düşmanları yerindirmenin zamanı çoktan gelmiştir. Bu vesileyle başta Eskişehirli hemşerilerimiz olmak üzere Türk İslam leminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Türk İslam lemine huzur sükûn ve hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum."

Büyük Birlik Partisi Genel
Başkanı Mustafa DESTİCİ
"Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri görmezden, duymazdan ve bilmezden gelme hakkına sahip değiliz!
Afrika'da açlık devam ederken şimdi bir de Mali de yaşananlar için gözyaşı döküyoruz. Mescidi Aksa'nın işgali sürüyor. Suriye'de kan akmaya devam ediyor. Doğu Türkistan, Moro, Batı Trakya ve Kerkük'ten iyi haberler gelmiyor. Bu Ramazan, bu zulüm ve mağduriyetlere bir de Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yürek burkan acıları eklendi...
Henüz üzerinden bir asır geçmeden, burnumuzun dibinde, birilerinin iktidar ve çıkarları için haritalar yeniden şekillenirken, kan ve gözyaşları oluk oluk akıtılıyor...!
Bulanık suda balık avlamak isteyenler, suyu özenle bulandırmaya devam ediyor! "Kesin kararlı", "tavizsiz" ve "mutlak caydırıcı" bir tavır ile mücadele edilmeyen terör, hâlâ Türkiye'mizin bir numaralı sorunu olmaya devam ediyor!
Bir yanda yeni bir dünya kuruluyor, diğer yanda Türkiye bu dünyada yerini almaya çalışıyor... Saflar yeniden belirleniyor ve yeni güvenlik mimarileri ülkemiz çevresinde hayata geçiriliyor. Türkiye'nin; yeni güvenlik mimarisinin bir sıçrama tahtası ve ileri karakolu olarak değil, kendi coğrafyasının ve Avrasya'nın merkez ülkesi olmak için çaba sarf etmesini ve bu paralelde siyaset üretmesini istiyoruz.
Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşama iradesinin kurumlaşmış şekli olan ve "Büyük Birlik" ideali için çabalayan Büyük Birlik Partisi olarak; Milli İradeden, temel hak ve özgürlüklerden, egemenliğimizden ve bu ülkenin mukadderatına sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz...
Bu vesile ile "Büyük Birlik" ve "Tam Bağımsız Güçlü Türkiye" davasının şehidi merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve tüm şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz.
Her türlü fitneye, fesatçıya, asiye, şakiye, bozguncuya rağmen bizi birbirimize ve ülkemize bağlayan birlik ve beraberlik şuurunun en güzel şekilde yaşandığı Ramazan Bayramı, aziz milletimize ve tüm İslam alemine mübarek olsun.

LİBERAL DEMOKRAT PARTİ BAYRAM
MESAJI İL BAŞKANI ÖNDER ARTAN
"Ramazan Bayramı, milletçe birlik ve kardeşlik içinde bayramın coşkusunu yaşamak, sevinci ve kederi paylaşmak demektir. Öyleyse bu bayramda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımız ve dostlarımızı ziyaret edelim. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Kendimiz için ne istiyorsak aynısını yanıbaşımızdaki kardeşlerimiz için de istemedikçe olgun mü'min olamayacağımızı bir kez daha hatırlayalım. Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim. Sadece yakınlarımızı, eş, dost ve arkadaşlarımızı değil, çocuk yuvalarında bayram sevinci yaşamayı bekleyen yavrularımızı, huzur evlerinde evlatlarının yolunu gözleyen yaşlılarımızı, türlü dert ve hastalıklarla mücadele eden kardeşlerimizi de ziyaret ederek bayramın sevinç ve mutluluğunu onlara da taşıyalım."Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Eskişehirlilerin Ramazan Bayramını kutluyor, Bayramın tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını diliyorum. "

ETO BAŞKANI HARUN KARACAN:
"Bayramlar bizleri bütünleştiren, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, maneviyatımıza güç katan en önemli miraslarımızdandır. Eskişehir ve ülkemiz olarak bir mübarek Ramazan Bayramı'na daha erişmenin mutluluğu içindeyiz.
Dostluk ve sevgi bağlarımızı güçlendiren bayramlarımız paylaşmanın da en güzel ifadelerindendir. Yardımlaşmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bir vesile olan bayramlarımız insani değerlerimizi de güçlendirmektedir.
Bayramın güzelliklerinin daim olması, sevgi ve saygıyla tüm insanlarımızın barış ve huzur içinde yaşaması bu ülke ve şehirde yaşayan herkesin ortak arzusudur. Sahibi olmaktan gurur duyduğumuz değerler ışığında, bereketli ve huzurlu bir hayat, biz tüccar ve sanayicilerin de temennisidir.
Bu umut ve düşüncelerle, Türk iş dünyamızın, halkımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı yürekten kutluyor, bayramın ülkemize ve şehrimize mutluluk, sağlık, güzellik getirmesini diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.