Kaçak yapıları hemen yıkın

Kaçak yapıları hemen yıkın
ESKİ’nin 2006 yılına ait kesin hesapları ile faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.Dün akşam yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde son günlerde giderek artan kaçak katlarla ilgili olarak Başkan Büyükerşen’den alk...

ESKİ'nin 2006 yılına ait kesin hesapları ile faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Dün akşam yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde son günlerde giderek artan kaçak katlarla ilgili olarak Başkan Büyükerşen'den alk kademe Belediye Başkanlarına uyarı geldi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, özellikle şehrin işlek caddeleri üzerindeki bazı binaların son katlarına kaçak katlar yapıldığını belirlediklerini söyleyerek, alt belediye başkanlarından buraları derhal yıkmalarını istedi. Büyükerşen, "Giderek çoğalıyor, eğer zamanında gereken önlemi almazsak Nasreddin Hoca'nın sakalı gibi "yol" olur. O nedenle sakalınızı hemen kesin" diye konuştu.
Dün akşam yapılan Büyükşehir Meclisi yeni üye Akif Çizmecioğlu'nun da katılımıyla yapıldı. İstifa eden Ayşe Fert Dökmeci'nin üyesi bulunduğu komisyonlara da yine Akif çizmecioğlu seçil-di.
Toplantıda, 14 metreden daha dar caddelere de işyeri açılmasına yönelik komisyon raporunda uzun süre tartışma yaşandı.
Büyükerşen bir şehrin imar planlarıyla bu kadar sık ve bu kadar kolay oynanmaması gerektiğini belirterek, komisyondan kararını yeniden gözden geçirmesini istedi. Ancak İmar Komisyonu kararında diretince Başkan Büyükerşen "veto edeceğim" dedi.
Ardından yapılan oylamada karar oy çokluğuyla kabul edildi.
Bundan sonraki toplantı 15 Haziran Cuma günü saat 17.00'da yapılacak.
Diğer taraftan ESKİ Genel Kurulu da dün akşam gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.