Kadın adaylara çağrı

Kadın adaylara çağrı
Kadın erkek omuz omuza Türkiye’ye yönetmeye talip olması gerektiğini belirten Hürriyet Gürsel Arıkan, “Haydi kadınlar aday olalım. Şunu unutmayalım ki kadınların meclislerde temsil edilmediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez”...

Kadın erkek omuz omuza Türkiye'ye yönetmeye talip olması gerektiğini belirten Hürriyet Gürsel Arıkan, "Haydi kadınlar aday olalım. Şunu unutmayalım ki kadınların meclislerde temsil edilmediği bir ülkede demokrasiden söz edilemez" dedi. Listelerinde kadınlara üst sıralarda yer veren partilerin oy oranlarının yüzde 20 arttığını kaydeden Arıkan, "Bugün o gündür ki; siyasetçilerin ve partilerin her zaman baş tacımız dedikleri kadınları, samimiyetlerini kanıtlamak adına birinci sıraya yerleştirerek kendi partilerini de taçlandırma günüdür. Demokrasiye inanan tüm seçmenlerin, aday listelerinde ilk üç sırada kadın aday bulamayan partilere oy vermeme günüdür. Hepimizin sandığa giderek tercihlerimizi yapma günüdür" diye konuştu.
Eskişehir'de, KA-DER'in Siyaset Okulu ile desteklediği, başarılı çalışmaları ile dikkat çeken, parti il başkanları, parti il yöneticileri, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri kadınların bulunduğuna dikkat çeken Arıkan, hiçbir partinin aday olacak kadın bulamadığını söyleyemeyeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.