Kal-Der "Mühendis kadınları Oda yönetimlerinde görmek istiyoruz"

Kal-Der “Mühendis kadınları Oda yönetimlerinde görmek istiyoruz”
Ka-Der tarafından yapılan açıklamada, Kadın mühendislerin Oda yönetimlerinde erkekler kadar temsil edilmesi gerektiği ifade edildi.Ka-Der tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;"Ka-Der kadınların seçimle ve...

Ka-Der tarafından yapılan açıklamada, Kadın mühendislerin Oda yönetimlerinde erkekler kadar temsil edilmesi gerektiği ifade edildi.
Ka-Der tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şöyle;
"Ka-Der kadınların seçimle ve atamayla gelinen tüm karar verme mekanizmalarında eşit temsilini sağlamak, kadınların politikaya katılımını engelleyen ekonomik, sosyal, kültürel, toplumsal ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Mühendis, Mimar ve Şehir Plancısı Kadınları TMMOB'a bağlı Oda Yönetimlerinde erkek yöneticiler ile eşit sayıda görmek istiyoruz. Nüfusun %50'sini oluşturan kadınların çalıştıkları alanlarda karar mekanizmaları ve yönetim kadrolarında eşit katılımlarını sağlamak demokrasi ve eşitlik gereğidir. Odalar yasalarla kurulmuş örgütlerdir. Mesleki sorunlara dayanışmacı çözümler getirdiği gibi dolaylı olarak ülke sorunlarına da çözümler arayan kurumlardır. Bu kurumların yönetiminde kadın sayısı maalesef yok denecek kadar azdır. Oysa 21. yüzyılın çağdaşlaşmanın, gelişmenin çağı olabilmesi için eksik temsil edilen cinsin göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Tam bir demokrasi için tüm odalar ve meslek kuruluşları erkek ile eşit sayıda kadın aday göstermek ve seçmek zorundalar. İlimizdeki tüm odalar, sendikalar ve meslek kuruluşlarına sesleniyoruz; kadın yoksa hayat yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.