Kano yarışmaları sona erdi

Kano yarışmaları sona erdi
Eskişehir’i su sporları merkezi yapma hedefinde olan Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir’de gerçekleştirilen ulusal kano yarışlarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl kendi imkanları ile yaptığı...

Eskişehir'i su sporları merkezi yapma hedefinde olan Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir'de gerçekleştirilen ulusal kano yarışlarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl kendi imkanları ile yaptığı Mamuca Göleti, 15-16 Haziran'da Türkiye Kano Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı.
İki gün süren yarışlar ülkemizin dört bir yanından 80 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilirken, yarışmalarda dereceye giren sporcu ve takımlar için Mamuca Göleti'nde kupa töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengitay, Kano Federasyonu ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri katıldılar. Törende konuşan Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengitay, Türkiye'nin başka hiç bir yerinde olmayan uluslararası standartlarda bir su sporları parkuruna kavuşan Eskişehir'in her türlü uluslararası su sporu organizasyonuna ev sahipliği yapabilecek duruma geldiğini söyledi.
Yurt dışındaki su sporları parkurlarını gördüklerinde kendi kendilerine acaba bizim ne zaman böyle tesislerimiz olacak dediklerini ifade eden Mengitay "Türkiye, Sayın Büyükerşen sayesinde Uluslararası normlarda bir su sporları tesisine kavuştu. Bu kadar kısa bir sürede böyle bir tesisin oluşması inancın zaferidir. Büyükşehir Belediyesi'nin su sporlarına yönelik çalışmalarının Eskişehir'e ve Eskişehir halkına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Kano sporu 48 madalya ile olimpiyatlarda en fazla madalya veren spor dalıdır. 2012 yılında Londra'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına Eskişehir'in de sporcu göndereceğine inanıyorum. Çağdaş olmanın başında spora, sanata ve kültüre önem vermek geliyor. Başkan Büyükerşen'in Eskişehir'e kazandırdıkları kendisinin spora, sanata ve kültüre verdiği önemin en büyük göstergesidir" dedi.
Eskişehir'in hep ilklerin şehri olduğunu açıklayan Başkan Büyükerşen ise 60'lı yıllarda akademi futbol takımının federe edilerek kurulan Eskişehirspor'un Anadolu'da ilklere imza attığını, Eskişehir'in şimdi ise Su Sporları Organizasyonları ile başka ilklere imza atmaya devam ettiğini söyledi. ESKİ Genel Müdürlüğü'nün kendi olanakları ile yaptığı Mamuca Göleti'nin, bir taraftan Eskişehir'in gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşamaması için bir güvence olurken, bir taraftan da su sporları düzenlenen bir merkez haline gelmeye başladığını da vurgulayan Başkan Büyükerşen "Eskişehir adım adım uluslararası su sporları etkinliklerine ev sahipliği yapma yolunda ilerliyor" dedi. Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları verildi. Yarışmalarda birinciliği K2 200 metre büyük erkeklerde Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübünden Mehmet Topal, Volkan İlhan ikilisi, C1 200 metre büyük erkeklerde Ankara Üniversitesi'nden Arif Serkan Türker, K1 büyük erkekler 100 metre yarışında Ankara Üniversite'nden Akın Ağzer Çiçek, K1 büyük bayanlarda Ankara Üniversitesi'nden Bircan Meral Çiftçi aldı. Ankara Üniversitesi adına yarışan Eskişehir'li sporcu Gizem Şen ise K1 500 metre ve 200 metre bayanlarda birinci oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.