Kardeş şehir köprüsüne Vali Kaçdemir'den destek

Kardeş şehir köprüsüne Vali Kaçdemir’den destek
Vali Dr. Kadir Koçdemir Bulgaristan Razgrad Şehri Belediye Başkanı Dencho Boyaciev, Kültürel Aktiviteler Müdürü Tsvetana Benonova ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sabriye Mustafova’yı makamında kabul etti.Vali Koçdemir Bulgaristan...

Vali Dr. Kadir Koçdemir Bulgaristan Razgrad Şehri Belediye Başkanı Dencho Boyaciev, Kültürel Aktiviteler Müdürü Tsvetana Benonova ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Sabriye Mustafova'yı makamında kabul etti.
Vali Koçdemir Bulgaristan ve Türkiye'nin iki yakın komşu olarak tarihte birbirinden etkilendiğinin altını çizerek Eskişehir'in göçlerle oluştuğunu ve Bulgaristan'dan da çok miktarda göç aldığını belirtti. Gelen göçlerin Eskişehir'e büyük katkısı olduğunu söyleyen Koçdemir günümüzde sınırların kalktığını ve işbirliği için daha çok fırsat yaratmak istediklerini açıkladı.
Odunpazarı Belediyesi ile Razgard Şehri arasında kurulan kardeş kent ilişkisine Valilik olarak kendi görev alanlarında da katkı yapacaklarını vurgulayan Koçdemir "2013'te çifte başkentlik unvanını taşıyacağız. Etrafımızda yer alan coğrafya ile yakın temaslar kurmaya başladık. Özellikle yerel idarelerin katkılarını ve yardımlarını istiyoruz" dedi.
Razgard Belediye Başkanı Dencho Boyaciev Eskişehir'de Bulgar kökenli vatandaşların olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek "Bizim şehrimizde de yaşayan çok fazla Türk var ve beraber anlaşarak, sorunsuz bir şekilde yaşıyoruz" dedi. Görüşmede Vali Koçdemir, Boyaciev ve beraberindekilere lületaşından yapılmış pipo ile Eskişehir Valiliği Yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.