‘’Kasaplar mangallık et değil kömür satabilecek’’

‘’Kasaplar mangallık et değil kömür satabilecek’’
Tavuk kanatın kilosu 160 liradan tavuk inciğin kilosu ise 125 liradan satılınca vatandaşlar mangala gidemez oldu. Sezonun açılmasına rağmen kırmızı ve beyaz et satışı yapamayan kasaplar, “Bu sezon mangallık et değil bol bol kömür satarız” dedi.

Şehrin stresinden, boğucu havasından kaçıp mangal keyfi yaşamak isteyen vatandaşlar kırmızı ve beyaz et fiyatlarını görünce şok oldu. Kasaplarda bazı kırmızı ve beyaz et fiyatları şu şekilde;

Kanat inciğin fiyatı 125 TL, Tavuk kanadın kilosu 160 TL, bütün piliç 60 TL, kıymanın kilosu 350 TL, kuşbaşının kilosu 370 TL, antrikot 400 TL, dana bonfile 550 TL.

“VATANDAŞ ET FİYATLARI YÜKSELİNCE YAĞMURU BAHANE EDİYOR”

Mangal sezonunun her yıl Nisan ayının başında başladığını fakat Haziran ayına gelinmesine rağmen sezonun açılmadığını aktaran Kasap Orkun Kılınç, “Yağmurlardan kaynaklı da geç geldi sezon ama ben insanların yağmuru bahane ettiklerini düşünüyorum. Alım gücü çok düştü et fiyatları çok pahalı bu nedenle insanlar yağmuru bahane ederek mangala gitmiyor. Seven insan yağmurda bile bir çadırın altına geçer yapar. Havalar ısınınca da Kurban Bayramı gelecek hiç satış yapamayacağız. Bu sezon mangallık et değil bol bol kömür satarız” şeklinde konuştu.

“KAR MARJIMIZ ÇOK DÜŞTÜ”

Kırmızı ete gelen zam oranında beyaz ete de zam geldiğini belirten Kılınç, “İnsanlar etle uğraşırken tavuğun sinsi sinsi yükseliş yaşıyor. Tedarikçim her geldiğinde 2 lira 3 lira zam gelmiş oluyor. Kâr marjımız oldukça düştü. Bir de ben tabaklı ürün satıyorum maliyetim artıyor ister istemez” dedi.

“VATANDAŞ 100 LİRALIK KIYMA ALIYOR”

Hayvan sektörünün kötüye gittiğini vurgulayan Kılınç, “Alım gücü inanılmaz düşük. Sabahın erken saatlerinde dükkanımı açtım ancak 5 kişi gelmiştir. Gelen 5 kişide 100 TL'lik kıyma alıp gidiyor. Önceden 50 liralık alırlardı artık 50 liralık kıyma bir şey etmediği için 100 liralık kıyamaya döndü o. Kurban Bayramından sonra fiyatlarda artışlar olacak. İnekler kesiliyor, hayvan, ürün bulamıyorsun. Mal sahibi fiyatların artacağını bildiği için de hayvanları satmayıp elinde bekletiyor. Bu nedenle hayvan bulmakta zorlanıyoruz ilerleyen yıllarda daha da çok zorlanacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum