Kedi ve köpeklere artık mama değil ev yemeği var!

Kedi ve köpeklere artık mama değil ev yemeği var!
Veteriner Teknisyeni Sevda Çınar, insanların mama, kedi kumu ve aşı fiyatları karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde kedi ve köpek mamalarına yüzde 30 zam gelmesinin ardından mama fiyatları karşısında çaresiz kalan vatandaşlar evcil hayvanlarına kendi gıdalarından vererek sağlıksız yollara başvuruyor.

İnsanların mama, kedi kumu ve aşı fiyatları karşısında çaresiz kaldıklarını dile getiren Veteriner Teknisyeni Sevda Çınar, bunun sonucunda kedi ve köpekler için evde sağlıksız yollarla mama yapıldığını ve kedi kumu yerine inşaat kumu kullanıldığını aktardı.

“İNSANLAR EVDE MAMA YAPIYOR”

Kedi ve köpek mamalarına yüzde 30 zam geldiğini ve zamlar nedeniyle mama alımları azaldığını belirten Sevda Çınar, “İnsanlar aynı özelliklere sahip daha uygun mama arayışlarını girdiler bize karşı talepleri bu yönde. Zamların hepsi birbiriyle bağlantılı olunca kedi ve köpek mamalarına da zam geliyor. Zamların hepsi zincirleme geliyor. Artık insanlar evde kedi ve köpek mamalarını kendi yapmaya çalışıyorlar. Daha uygun maliyete getirmeye çalışıyorlar fakat bu gıdaların kedi ve köpeklerde çok ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Bozulan ve bozulmaya yakın yemek artıkları verenlerde oluyor bunları kesinlikle önermiyoruz. Maalesef ki mamaların zamlanması insanları buna itti maalesef” dedi.

“KEDİ KUMU YERİNE İNŞAAT KUMU KULLANILIYOR”

Kedi kumlarında da zamların olduğunu dile getiren Çınar, “İnsanlar fiyatlardan kaynaklı inşaat kumlarını, kedi kumu olarak kullanıyorlar. En düşük kedi kumunun fiyatı 45 lira olmasına rağmen insanlar 45 liradan çekinip inşaat kumu kullanıyor” şeklinde konuştu.

“HASTA EVCİL HAYVANLARIN TEDAVİSİ YARIM BIRAKILIYOR”

İnsanlar eskisi gibi hayvanların aşılarını da yaptıramadığını belirten Çınar, “Karma, kuduz, iç dış parazit aşısı 359 lira. 350 lira bile insanlara pahalı gelmekte. En temel aşıları bile yaptıramıyor artık insanlar. Aşıları devamlı ekonomik durumum kötü diyerek erteliyorlar. Her şeyi geçin hasta kedi, köpeklerin tedavisini devam ettiremeyen insanlar var” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.