"Kentin sorunlarına duyarsız kalmadık"

“Kentin sorunlarına duyarsız kalmadık”
Eskişehir Ticaret Odası 17 nci Petrol Ürünleri Meslek Komitesi ikinci yılını değerlendirdi. Haller Gençli Merkezinde faaliyet gösteren Shakespeare Restaurant’ta gerçekleştirilen değerlendirem toplantısında konuşan Komite Başkanı...

Eskişehir Ticaret Odası 17 nci Petrol Ürünleri Meslek Komitesi ikinci yılını değerlendirdi. Haller Gençli Merkezinde faaliyet gösteren Shakespeare Restaurant'ta gerçekleştirilen değerlendirem toplantısında konuşan Komite Başkanı Harun Karacan "İki yıl içerisinde geleneksel değerleri yitirmek sizin geleceği yatırım yaptık. İnsana özgü değerleri en yüce değer saydık. Biz iki yılda verdiğimiz mücadelede insan ve insana özgü değerleri en yüce değer saydık. Bu amaçla üyelerimize ve çalışanlarımıza yönelik mesleki eğitimlere ağırlık verdik. Bunun sonucunda Eskişehir tüm çalışanlarımızın sertifikaya kavuştuğu bir kent oldu. OGÜ onkoloji merkezinde komite olarak 3 odanın donatımını üstlenirken, ağaç bayramında 1500 fidan dağıttık" dedi.
Komite Başkanı Karacan, kent sorunlarına da duyarsız kalmadıklarını belirterek "TSE il temsilciliğinin başka illere gitmemesi için harekete geçerek, komite olarak uyarımızı yaptık. En az TSE kadar önemli olan istinaf mahkemeleri konusunda da benzeri bir uyarı ile bu mahkemelerin Eskişehir'de kurulmasının olmazsa olmaz olduğunu ifade ettik.
Eskişehir'i temsil etmenin sorumluluğunu hep taşıdık. Atanmış, seçilmiş ayrımı yapmaksızın her ortamda kent sorunlarına çözüm aradık. Rakiplikten önce meslektaşlılık bilincini yakaladık. Bunun en güzel örneğini de biraraya gelerek kurduğumuz PETKOM şirketidir. Bu şirkette Eskişehirli akaryakıtçıların birbirine rakip değil, meslektaş olduğunun en somut örneğidir. Sözde değil özde birliktelik, farlılıklarımızı değil benzerliklerimizi ön plana çıkarttık. PETKOM Şirketi ile akaryakıtçıların başardığı bu birliktelik yürümeye başlayan bir çocuğun ilk adımlarıdır. İçimizdeki inanç ve aramızdaki bağlılık bu çocuğun bundan sonraki aylar ve yıllarda koşmasını eminimki sağlayacaktır. Yıkıcı değil yapıcı olduk. Yarım bardak suyun hep dolu tarafını gördük, ama boş kısmını da inkar etmedik. Geldiğimiz noktada ortaya çıkan tablonun mimarı başta komitemizin üyeleri olmak üzere belde, ilçe ve şehir merkezimizde bulunan tüm meslektaşlarımızındır.
Kısacası, bu başarı ve gurur hepimizindir. Bizler bir yandan ticari faaliyetlerimizi sürdürürken bir yandan da içinde bulunduğumuz kente hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bunun için gayret sarfediyoruz. Ama bunu yaparken kesinlikle yıkıcı değil yapıcı olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz her yönüyle güçlü bir Eskişehir yaratmaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.