KİMİN MALINI KİME VERİYORSUNUZ?

KİMİN MALINI KİME VERİYORSUNUZ?
Eskişehir’e ait kamu malı İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Arifiye Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Şeyh Şehabeddin-i Veli Zaviyesi Vakfı’na kayıtlı binanın öğrenci yurdu olarak ya da deprem bölgesinden Eskişehir’e gelen deprem mağdurları için kullanılmak üzere belediyeye tahsisinin ya da ihale yöntemi ile belediyelerine kiralanması için talepte bulundu.
Kütahya Vakıflar Müdürlüğü tarafından belediyeye gelen yanıtta Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde bulunan binanın İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildiği öğrenildi.

“DAVA AÇTIK”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, karara tepki göstererek, konuyla ilgili dava açtıklarını ifade etti.

Kurt, “İnhisar Belediyesi burada ne yapacak ben onu çok merak ediyorum. İlgili idare mahkemesine davamızı açtık ve bu dava sonunda idarenin yaptığı işlemin yanlış olduğuna dair karar alacağımıza inanıyoruz” dedi.

“İNHİSAR BELEDİYESİ BURADA NE YAPACAK ÇOK MERAK EDİYORUM”

İlgili taşınmaz önünde açıklamalarda bulunan Kurt, “Hamamyolu Caddesi’nde bulunan bina Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2017 yılında inşaatı başlamış, 2021 yılında iskanı alınmış bir binadır. 2022 yılında bir emlakçı aracılığıyla bize buranın kiralanması teklif edildi. Biz o günün şartlarında kira miktarın konusunda bir uzlaşma sağlayamadığımız için kiralayamadık. Temel amacımız şuydu, bölgemizde ya öğrenci yurdu olarak kullanmak ya da kışın muhtaç durumdaki yoksullarımızın barınabilmesini sağlamak amacıyla bir konuk evi şeklinde çalışmak istiyorduk. Ancak 2022 yılında bunu gerçekleştiremedik. 2023 yılında yeniden başvurduk ve resmi olarak buranın bize ya tahsis edilmesi ya kiralanmasını talep ettik. Ne yazık ki Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve merkezi hükümetin idareleri hak, hukuk, adaletten yoksun bir yönetim anlayışıyla keyfi olarak Cumhuriyet Halk Partili belediyelere engel çıkarmanın yerini buldu. Arkamızda gördüğünüz binanın zemin katını Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün idari binası olarak kullanmak amacıyla ayırdığını, üst katlarının ise İnhisar Belediyesi’ne tahsis edildiğini bize bildirdi. Belediye Kanunu’nun ilgili maddesine göre, belediyelerin hizmeti belediye sınırları içinde yapılabilir. Belediye sınırlarının dışında belediyenin hizmet yapma şansı ve yasal olarak hakkı yetkisi yoktur. İnhisar Belediyesi burada ne yapacak ben onu çok merak ediyorum. İnhisar Belediyesi buranın kirasını işletme giderini, doğalgazını, elektrik parasını nasıl ödeyecek onu da merak ediyorum. Bu yapılan yanlışlığın giderilmesi gerekir. Biz ilgili idare mahkemesine davamızı açtık ve bu dava sonunda idarenin yaptığı işlemin yanlış olduğuna dair karar alacağımıza inanıyoruz. Ancak idarenin taraf olmasını ve haksızlık yapmasını protesto ettiğimizi bütün Eskişehir’in bilmesinde yarar var” ifadelerini kullandı.

YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL

Kurt şöyle devam etti:

“Burası Odunpazarı Belediyesi’nin sınırları içerisindedir. Odunpazarı’nın orta yerindedir, Odunpazarı’nın orta yerine İnhisar Belediyesi’nin gelip bir işletme açmasının yasal olarak mümkün olmadığını bile bile sırf bize vermemek için böyle bir işlem yaptıklarını bütün Eskişehir bilmelidir. İktidar partisinin bu hareketleri bu tavrı umarım ve dilerim 14 Mayıs’daki seçimde karşılığını bulacaktır. Biz muhalefet belediyeleri olarak bu devletin hiçbir imkanından yararlanma şansını bulamadık. Ona rağmen hizmet yapıyoruz, ona rağmen iş yapıyoruz ve iş yapmaya da devam edeceğiz. Ama bunun 14 Mayıs’da sona erdirilmesi sevgili hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın elindedir. Artık yeter diyoruz çünkü hak hukuk adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Ben bu binanın Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’ne tahsisinin sağlanması gerektiğini bir kere daha vurguluyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.