‘’Kira yüzünden cinayet işleniyor’’

‘’Kira yüzünden cinayet işleniyor’’
Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, önümüzdeki aylarda konut krizi yaşanacağına dikkat çekti.

Pandemi, döviz kurları, tedarik ve enerji krizleri sonrası dünya genelinde enflasyon ciddi anlamda artış gösterdi. Bu artıştan ilk etkilenen sektörlerin başında konut piyasası geldi.

Büyük bir konut krizinin arifesinde olunduğuna dikkat çeken Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, “Önümüzdeki aylarda bu kira sorunu çok büyük bir şekilde insanların önüne çıkacak. Kavgalar, cinayetler bile yaşanıyor. Yaşanan problem acil çözülmesi gereken sorunların başında geliyor” dedi.

“SORUNUN HUKUKİ YOLLARLA ÇÖZÜLMESİ GEREK”

Konutlardaki kira fiyatlarındaki fahiş artışın Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olduğunu dile getiren Çelik yaşanan sıkıntı ile ilgili çok fazla şikayet aldıklarını ifade etti.

Çelik, “Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları devam ediyor. Bu sorunun hukuki yollarla çözülmesi gerekiyor. Bu konudan insanlar çok zor durumda. Bu problemi devletimizin çözmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR KONUT KRİZİNİN ARİFESİNDEYİZ”

Türkiye ve kentte arz talep dengesinin bozulmasından dolayı inşaat üretiminde sıkıntılar yaşandığını aktaran Çelik, üretimin çok hızlı bir şekilde artırılmasının gerektiğini kaydetti. Çelik, “Kira fiyatlarıyla ilgili problem çok fazla büyücek. Belki problemin büyüklüğü tam anlamıyla gözükmüyor ama özellikle önümüzdeki aylarda bu kira sorunu çok büyük bir şekilde insanların önüne çıkacak. Kavgalar cinayetler bile yaşanıyor. Yaşanan problem acil çözülmesi gereken sorunların başında geliyor. Yaşanan göçler ve üretim azlığından dolayı problem büyüyerek devam ediyor. Herkesin inşaat üretimine katkı koyması gerekmektedir. Yeni evlenecekler ev bulamaz, öğrenciler ev bulamaz. Büyük bir konut krizinin arifesindeyiz. Üretim olmadığı için ev de yok” sözlerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.