KIZILTEPE DAVASINDA 4 POLİSE BERAAT KARARI

KIZILTEPE DAVASINDA 4 POLİSE BERAAT KARARI
Mardin’de başladı, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesinde sona erdi. Mardin Kızıltepe’de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile kamyon şoförü olan Ahmet Kaymaz’ın ölümü ile sonuçlanan olayın dünkü duraşmasında karar çıktı. Ağır...

Mardin'de başladı, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesinde sona erdi. Mardin Kızıltepe'de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ile kamyon şoförü olan Ahmet Kaymaz'ın ölümü ile sonuçlanan olayın dünkü duraşmasında karar çıktı.
Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ve yaklaşık 2.5 yıldır süren Kızıltepe davasında tutuksuz yargılanan dört polis memuru ile maktul yakınlarının hazır bulunduğu dünkü duruşmada son kararı mahkeme heyeti verdi.
Sabah saat 10.00'da geniş güvenlik önlemleri altında başlayan duruşma yaklaşık dört saat sürdü.
Duruşmaya katılan makdul avukatları mahkeme heyetinden olayın meydana geldiği Kızıltepe'de bir keşif yapılmasını, operasyon emrini veren Mardin Emniyet Müdürlüğü TEM Müdürü Kemal Dönmez ile yardımcısı Rıza Murat Yiğitli'nin mahkemece dinlenmesi talebinde bulundular.
Talepleri dinleyen mahkeme heyeti maktul avukatlarını taleblerini red etti. Duruşmaya yaklaşık yarım saat kadar ara veren mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan polis memurlarından Salih Ayas, Yaşefettin Açıkgöz, Mehmet Karaca ile S.Ahmet Döngel'in beraatine karar verdi.
Duruşma çıkışında açıklamada bulunan maktul avukatları, polis memurlarının beraatine tepki göstererek kararın adil olmadığını savundular.
Polis memurlarını savunan avukatlar ise, verilen kararın adil olduğunu, Adaletin yerini bulduğunu söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.