Kooperatiflere genel kurul uyarısı

Kooperatiflere genel kurul uyarısı
Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut Yılmaz konuyla ilgili şuaçıklamayı yaptı: "1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa tabi olan tüm kooperatiflerin 2006 yılı sonu olağan genel kurul toplantıları yasal olarak 01 Ocak 2007 tarihinde...

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut Yılmaz konuyla ilgili şuaçıklamayı yaptı: "1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa tabi olan tüm kooperatiflerin 2006 yılı sonu olağan genel kurul toplantıları yasal olarak 01 Ocak 2007 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2007'de sona erecektir.
İlimizde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanlığının denetimine bağlı kooperatiflerin genel kurullarının toplantı gününden en az 30 gün önceden yapılan çağrı ile mümkün olmaktadır. Genel kurulda Bakanlık temsilcisi talebinin 15 gün önceden usulüne uygun belgelerle Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne yapılarak Maliye veznesine gerekli temsil ücretinin yatırılması gerekmektedir.
Kooperatif yönetim kurulu üyelerinin toplantı daveti yapılmadan önce İl Müdürlüğüne bizzat gelerek yasal işlemlerle ilgili bilgi ve örnek belgeleri olmaları uygun olacaktır.
Yıllık olağan genel kurul toplantılarını süresinde yapmayan kooperatif yöneticileri ağır hapis cezası ile cezalandırılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.