Kore dostluğu

Kore dostluğu
Güney Kore’nin Pacu kenti ile "kardeş şehir" protokolü çerçevesinde "Türkiye-Kore Dostluk Anıtı" açıldı.Koreli sanatçılar tarafından projelendirilen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıt, Gökmeydan...

Güney Kore'nin Pacu kenti ile "kardeş şehir" protokolü çerçevesinde "Türkiye-Kore Dostluk Anıtı" açıldı.
Koreli sanatçılar tarafından projelendirilen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan anıt, Gökmeydan Mahallesi'nde yapımı devam eden Kentpark'a yerleştirildi. Türkiye-Kore Dostluk Anıtı'nın açılış töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye ile Kore Cumhuriyeti'nin bir savaşla yakın ilişki kurduğunu hatırlatarak, "Bugün Pacu Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzalayarak, kan kardeşliğimizi belgelendirdik. Bu anıt ise, iki ülke arasındaki dostluğun Eskişehir'deki bir simgesi olarak sürekli bu parkın içerisinde kalacak" dedi.
Törene 10 kişilik Güney Kore heyetiyle birlikte katılan ve duygusal anlar yaşayan Pacu Belediye Başkanı Hwa Sun Ryoo ise, Türkiye-Kore Dostluk Anıtı'nın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Bu anıt, Kore'nin geleneksel simgeleri olan uzun hayatı içeren renklerden oluşuyor. Biz Türkiye'nin Kore gazilerine çok teşekkür ediyoruz, devamlı sizi hatırlıyoruz" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, konuşmaların ardından anıtı projelendiren Koreli sanatçılar Jang Hee Lee ile Kwang Soo An'a birer plaket verdi.
Ardından anıtın açılışı gerçekleştirildi. Bu arada, törene katılan Kore gazisi Behçet Bola (81), Kore'deki savaş sırasında çocuklarla çektirdiği fotoğrafları Pacu Belediye Başkanı Hwa Sun Ryoo'ya gösterdi.
Kore ile kendisine yardım eden Türkiye'yi simgeleyen dostluk anıtının açılışına, Eskişehir Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Yardımcısı Tümgeneral Nejat Bilgin, Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Tümgeneral Semih Birdoğan, 1. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Ok, 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Fikret Erbilgin, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kore gazileri, Kore'den gelen davetliler, mülki erkan ile vatandaşlar iştirak etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.