Köy Enstitülülerden Büyükerşen'e ziyaret

Köy Enstitülülerden Büyükerşen’e ziyaret
Köy Enstitülerinin 67. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Eskişehir’de buluşan bir grup Köy Enstitüsü mezunu, Başkan Büyükerşen’i ziyaret etti.Başkan Büyükerşen Eğit-Der Şube Başkanı...

Köy Enstitülerinin 67. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Eskişehir'de buluşan bir grup Köy Enstitüsü mezunu, Başkan Büyükerşen'i ziyaret etti.
Başkan Büyükerşen Eğit-Der Şube Başkanı İbrahim Gerede ile birlikte ziyaretine gelen Köy Enstitülüleri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda kabul etti. Enstitülülerle bir süre sohbet eden Büyükerşen, Köy Enstitüleri'nin Anadolu'da başlatılan çağdaş eğitim ve kalkınma hamlesinin en önemli atılımı olduğunu belirterek, "Bugün hala, Genç Türkiye Cumhuriyeti'ndeki büyük değişim ve gelişimin, kırsal kesimde de gerçekleşmesini öngören ve bu amaçla kurulan Köy Enstitüleri'nin kapatılmış olmasının eksikliğini ve üzüntüsünü duyuyorum. Uluönder Atatürk'ün başlattığı eğitim seferberliğinin toplumun tamamına yayılması için Halkevleri ile Köy Enstitüleri'ne çok büyük görev düşüyordu ve bu kurumlar faaliyet gösterdikleri dönem içinde, çağdaş eğitimin yaygınlaşması ve halkın sosyal ve kültürel gelişimi için çok önemli işler yaptılar. " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.