Köylüler yol kapattı

Köylüler yol kapattı
Sevinç Köyünde yaşayan vatandaşlar, meydana gelen trafik kazalarına tedbir alınmamasını yol kapatarak protesto etti.Merkeze bağlı Sevinç köyünden geçen karayolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında, ilköğretim 1. sınıf...

Sevinç Köyünde yaşayan vatandaşlar, meydana gelen trafik kazalarına tedbir alınmamasını yol kapatarak protesto etti.
Merkeze bağlı Sevinç köyünden geçen karayolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında, ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Muhammet Börcü (7), bir otomobilin çarpması neticesinde ağır yaralandı. Yaralı çocuk, 112 Acil Servis ambulansıyla kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bunun üzerine protesto gösterisinde bulunan bir grup çifçi, Alpu-Eskişehir karayolunu bir süre ulaşıma kapattı. Olayın ardından köye gelen jandarma görevlileri, grupla görüşerek eylemlerine son vermelerini istedi.
Vatandaşlar, 10 yılda 30 kişinin bahse konu yolda yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu yola çözüm bulunması için başvurmadığımız kimse kalmadı. Bugün bir çocuğumuz daha trafik kazasında ağır yaralandı. Daha kaç canlar yanacak? Yetkililerden buraya alt ya da üst geçit yapmalarını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.
Grubun eylemine son vermesinin ardından karayolu yeniden ulaşıma açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.