Kültür Başkenti ajansından ilk toplantı

Kültür Başkenti ajansından ilk toplantı
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ilk yönetim kurulu toplantısı Ajansa tahsis edilen İl Emniyet Müdürlüğü Aksu Hizmet Binası’nda yapıldı.Vali Dr. Kadir Koçdemir başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir...

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ilk yönetim kurulu toplantısı Ajansa tahsis edilen İl Emniyet Müdürlüğü Aksu Hizmet Binası'nda yapıldı.
Vali Dr. Kadir Koçdemir başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Prof. Dr. Fazıl Tekin ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı katıldı.
Yönetim Kuruluna Vali Koçdemir tarafından ESOGÜ eski Rektörü Fazıl Tekin ile birlikte UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz'un seçilmesi Somut Olmayan Kültürel Miras Dünya Başkentliği ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamalarının birlikte yürütüleceğinin göstergesi oldu.
KÜLTÜR BAŞKENTLİĞİNDE
HUKUKİ KOLAYLIK
Yönetim Kurulu'nun önümüzdeki yıllarda da zikredilecek hizmetlere imza atacağını ümit ettiğini belirten Koçdemir sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü devletin mutat harcama usullerinden, mutat istihdam usullerinden muafiyet ve istisnalar getirilen bir hukuki yapıya sahibiz. Sponsorluk bakımından da çok büyük avantajlar var. İlave kaynaklar gelecektir. Bunu şehrin yararına en iyi şekilde kullanmak için Yönetim Kurulu olarak çalışmalarımıza başladık."
Valilik olarak bir yıldır yaptıkları hazırlıkları anlatan Koçdemir, hayata geçirmeyi düşündükleri projeler hakkında bilgi verdi.
Ajansın alım satım ve kiralama işlemleri ile yapılacak harcamalara uygulanacak usul ve esaslara ilişkin Harcama Yönetmeliği taslağı görüşülerek Maliye Bakanlığına sunulması kararlaştırıldı.
Toplantıda ayrıca yapılacak işlerin detaylandırılarak bütçenin Koordinasyon Kuruluna sevk edilmesi ele alındı.
Kararların oy birliği ile alınmasının Kültür Başkentliğinin birlik ve beraberlik içinde en güzel şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Koçdemir "Bu zamana kadar organlar belirlenmediğinden Valilik olarak yürüttüğümüz hazırlık çalışmalarında kat ettiğimiz mesafe, daralan zamanın olumsuz etkilerini bertaraf edecektir. Yönetim Kurulu olarak çok hızlı, uyumlu ve etkin bir çalışma ile Eskişehir tarihinde hep kaydedilecek yararlı hizmetleri hayata geçireceğiz. " dedi.
BAŞKAN YARDIMCILARI
BÜYÜKERŞEN VE AYDIN
Ajansın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, Başkan Yardımcısı olarak ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ın görev yapması kararlaştırıldı.
Ajans Genel Sekreterliğine Vali Yardımcısı Azmi Çelik atandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.