"Kuyu suyu ile ekmek ürettiği ortaya çıkmıştır"

“Kuyu suyu ile ekmek ürettiği ortaya çıkmıştır”
Büyükşehir Belediyesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, " İl Genel Meclisi Üyesi Harun Çetintürk’ün sahibi olduğu fırınlardan Ertaş Caddesindeki Lüks Ekmek Fırınında, mikroplu kuyu suyu kullandığına ilişkin...

Büyükşehir Belediyesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, " İl Genel Meclisi Üyesi Harun Çetintürk'ün sahibi olduğu fırınlardan Ertaş Caddesindeki Lüks Ekmek Fırınında, mikroplu kuyu suyu kullandığına ilişkin basında yer alan haberleri "Bana verilen ceza kaçak kuyu kazmak ve yine atık suları Belediye kanalizasyonuna kaçak olarak bağlamaktır. Kuyu suyunu ekmek yapımında kullanmadım" şeklindeki yalanlama gayreti karşısında aşağıdaki açıklamayı yapmak kaçınılmaz olmuştur" denildi.
Büyükşehir Belediyesinin konu ile ilgili açıklaması aynen şöyle:
" 1) Harun Çetintürk'ün, Lüks Ekmek Fırınının bahçesinde kaçak kuyu kazdığı ve bu kuyudan aldığı suyu şebeke suyu ile birlikte kullandığı, ESKİ Genel Müdürlüğü görevlilerinin, bir ihbar üzerine yaptıkları denetimde tespit edilerek zabta bağlanmıştır.
2) Nitekim, söz konusu fırının ayda ortalama 120 ile 150 ton arasında şebeke suyu kullanması gerekirken, ESKİ bilgisayarlarındaki kayıtlarda aylık 12, 36, 45, 60 ton su kredisi kullandığı ve aradaki farkı kuyu suyundan karşıladığı belirlenmiştir.
Daha da önemlisi Harun Çetintürk'ün 2007 yılının Ocak ayından denetimin yapıldığı 14 Haziran 2007 gününe kadar, altı aydır kuyu suyu ile ekmek ürettiği ortaya çıkmıştır.
Çetintürk denetim sonucundan haberdar olunca, alelacele (18 Haziran günü) ESKİ'ye başvurarak 200 milyon liralık şebeke suyu almış bulunmaktadır.
3) Kuyu suyundan alınan numunelerin laboratuar testlerinde nitrat (dışkı etkisi) ve koli basili oranları çok yüksek çıkmış ve durum halk sağlığını ilgilendirdiği için Valilik İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilmiştir.
Çetintürk "Kuyu suyu temizdir elimizde rapor var." diyor. Söz konusu kuyu suyunun halk sağlığı açısından temiz olduğuna dair hiçbir resmi kuruluş laboratuvarı rapor vereceği düşünülemez. Çünkü kuyunun bulunduğu bölge dahil şehrin pek çok kesiminde kanalizasyon alt yapısı yapılmadan önce kullanılan foseptik kuyuları yer altı sularını kirletmeye devam etmektedir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.