“Laikliği ayaklar altına aldılar”

“Laikliği ayaklar altına aldılar”
Eskişehir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün müftülükle imzaladığı protokole tepki gösteren lise öğrencileri 'Laikliği ayaklar altına alan bu kararı kabul etmiyoruz' dedi.

Lise öğrencileri bir AVM önünde, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük arasında yapılan, Eğitimde İş birliği Protokolü kapsamında tüm lise, ortaokul, ilkokul ve anaokullara imamlar gönderilmeye başlanmasına tepki göstermek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Solcu Liseliler adına basın açıklamasını okuyan Elif Ar, “Laikliği ayaklar altına alan bu kararı kabul etmiyoruz! Açıkça uyanıyoruz! Bu ülkenin geleceğini karartmaktan, laikliğin üzerinde tepinmekten derhal vazgeçin” dedi.

“LAİKLİĞİN AYAKLAR ALTINA ALINMASINDAN MİDEMİZ BULANDI”

Geçtiğimiz hafta Eskişehir’de Milli Eğitim ve Müftülüğünün ortak kararıyla imzalanan protokol ile imamlar manevi duyguları geliştirme maksadıyla derslere girerek akıl hocalığına soyunacaklarını ifade eden Elif Ar, “Eğitim sisteminin güncel durumuna bakin. Din istismarcılarının cirit attığına şahit olursunuz. Bu kadar dincilik yetmemiş olacak ki bir de imamlar devreye sokmaya hazırlanıyorlar. Dinin istismar edilmesinden, laikliğin ayaklar altına alınmasından midemiz bulandı, bunlar okulların en son ihtiyacı olan şeyin daha fazla imam olduğunu anlayamadı” şeklinde konuştu.

“LAİKLİĞİN ÜZERİNDE TEPİNMEKTEN DERHAL VAZGEÇİN”

“Laikliği ayaklar altına alan bu kararı kabul etmiyoruz! Açıkça uyanıyoruz! Bu ülkenin geleceğini karartmaktan, laikliğin üzerinde tepinmekten derhal vazgeçin” diyerek tepki gösteren Ar sözlerine şöyle devam etti;

“Özel okullara yol veren yalnızca patronlara yaptığınız kıyaklar, özel okul sermayesine verdiğiniz teşvikler, öğretmene uyguladığınız baskı politikalar değil! Eğitimde özelleştirmelerin kaynağındaki örtülü ama en etkili yönteminiz devlet okullarını gericiliğin pençesine hapsetmek haline geldi. Devlet okullarında sağlıklı beslenme koşullarından uzak, test kitaplarına erişimde zorlanan, laik ve bilimsel eğitimden mahrum bırakılan binlerce sıra arkadaşımızı yok saymanıza daha fazla izin vermeyeceğiz”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM DIŞINDA HER ŞEYLE MEŞGUL”

Ar, “Millî Eğitim Bakanlığı eğitim dışında her şeyle meşgul olan, AK Parti propagandasının, sermaye işbirlikçiliğinin tarikat cemaat bağlantılarının merkezi bir kurum haline getirildi. Öğrenciler gericiliğe ve piyasacılara değil bilimsel laik ve eşitlikçi bir eğitim sistemine gereksinim duymaktadır Öğrencilerin manevi duygularını geliştirme adı altında din istismarı ve AK Parti propagandası yapmak kimsenin haddine olamaz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.