Liman bağlantısı için umut doğdu

Liman bağlantısı için umut doğdu
Coğrafi engeller dolayısı ile bugüne kadar hiç kurulamayan Bursa demiryolu bağlantısı için harekete geçen hükümet, Bandırma, Bursa, Karacabey, Yenişehir, İnegöl, Bozüyük ve İnönü’yü kapsayan demiryolu hattı için çalışmalarına...

Coğrafi engeller dolayısı ile bugüne kadar hiç kurulamayan Bursa demiryolu bağlantısı için harekete geçen hükümet, Bandırma, Bursa, Karacabey, Yenişehir, İnegöl, Bozüyük ve İnönü'yü kapsayan demiryolu hattı için çalışmalarına başladı.
Bu hattı açarak Bursa'yı demiryoluna ve başkente bağlamak isteyen ve sanayinin gelişmesinin önünü açmak isteyen hükümet, bu yöndeki çalışmalar için düğmeye basmış durumda.
Projenin yapımının gündeme gelmesiyle devreye giren Eskişehirli bazı sanayiciler ve sanayicilerin temsilcileri ise proje kapsamına Eskişehir'in de dâhil edilmesi gerektiği yönündeki fikirlerini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ilettiler.
Öneriye göre inşa edilecek Bursa demiryolu hattı içerisinde, Yenişehir'den ayrıca bir hattın Gemlik'e uzatılması ve böylece Eskişehir'in demiryolu ile Gemlik limanına bağlanması öngörüldü.
Geçtiğimiz günlerde Eskişehirlilerle bir gecede bir araya gelen ve Eskişehir ile ilgili hayli övücü sözlerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bu öneriye hayli sıcak baktığı ve ortaya konulan fikirle hayli ilgilendiği öğrenildi.
Öneri hayata geçerse Bursa demiryolu projesi içerisinde Gemlik için özel bir hat ilave edilecek ve Eskişehir Gemlik limanına demiryolu ile bağlanmış olacak.
Projenin hayata geçmesi durumunda ise Eskişehir sanayisi yeni bir kazanım daha elde etmiş olacak.
İthalat ve ihracatı hayli hızlandıracak olan projeyle birlikte kent sanayisinin rakamlarında yukarı doğru bir çıkış gözlenmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Yıllardır Eskişehir'in hayali olan bu projenin Bursa Demiryolu hattı projesi ile gündeme gelmesi umutları da hayli artırmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.