Mahkumlara açık görüş

Mahkumlara açık görüş
Adalet Bakanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, "Adana E Tipi, Ankara 1 Ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L...

Adalet Bakanlığı, Ramazan Bayramı dolayısıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacağını bildirdi.
Yapılan açıklamada, "Adana E Tipi, Ankara 1 Ve 2 Nolu L Tipi, Alanya L Tipi, Balıkesir L Tipi, Bursa E Tipi, Çorum L Tipi, Denizli D Tipi, Eskişehir H Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir- Buca, Maltepe 1,2 Ve 3 Nolu L Tipi, Mersin E Tipi İle Silivri 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Ve 8 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları'nda kalan hükümlü ve tutuklulara 21-22-23-24-25 Ağustos 2012 tarihlerinde olmak üzere 5 gün süre ile açık görüş yaptırılacaktır. Diğer bütün ağır ceza ve müdürlük teşkilatı bulunan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara 21-22-23 Ağustos 2012 tarihlerinde olmak üzere 3 gün süre ile yaptırılacaktır. Müdürlük teşkilatı bulunmayan bağlı kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklulara da, Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın görüşü alınarak kurum tarafından belirlenecek bir günde yapılmak suretiyle 22-23 Ağustos 2012 tarihleri arasında 2 gün süre ile yaptırılacaktır" denildi.
Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile örgütlü suçlardan hükümlü ve tutuklular için ayrı grup oluşturup, her grubun görüş günleri ve saatlerinin Cumhuriyet Başsavcılıkları ile kurum idareleri tarafından tespit edileceği belirtildi. Bu grupların aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmamasının sağlanacağı kaydedildi. Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutukluların açık görüşten yararlandırılmayacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.