Mahmudiye'den Avrupa'ya ihracat

Mahmudiye’den Avrupa’ya ihracat
Üretici Birliğinin Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan mali olağan genel kuruluna Mahmudiye Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Sabri Avcıl, Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Darcan,...

Üretici Birliğinin Ziraat Odası toplantı salonunda yapılan mali olağan genel kuruluna Mahmudiye Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Sabri Avcıl, Eskişehir Baro Başkanı Yusuf Yıldırım, İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Darcan, İl Genel Meclisi üyesi İshak Gündoğan, Tarım İlçe Müdürü Halil Karadağ, Tarım Kredi Müdürü Yenel Kaya, Eurepgap Hollanda Skal Temsilcisi Ziraat Yük. Müh. Erdal Güncü ve Ziraat Yük. Müh. Ali Uğur Vergili ve Üretici Birliği Başkanı Çetin Erten ve birlik üyelerinin katılımıyla başladı, divan başkanlığı Yusuf Yıldırım'ın yaptığı toplantı sonunda Mahmudiye Soğan Üretici Birliğini, Hollanda Skal firması işbirliği ile Eurepgap (İnsan sağlığına zararlı madde içermeyen ve gıda hijyeni sağlanmış ürün) normlarına uygun Avrupa Birliği'ne ihraç edilecek özellikle soğan üretimine karar verildi. Böyle bir uygulama projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Hollanda Skal firması yetkilileri böylece şu anda Bulgaristan ve Almanya'ya mal gönderen Mahmudiye soğan Üreticileri Birliği'nin önümüzdeki sezon İngiltere ve Hollanda pazarına gireceğini vurguladılar.
Mahmudiye Kaymakamı Şahin Arsal'da yaptığı konuşmada Üretici Birliği'ni her alanda desteklediklerini, bölgemiz çiftçisinin kazanması için bütün imkanlarını seferber edeceklerini, soğan işleme ve paketleme tesisleri için gerekli müracaatları yapacaklarını, Mahmudiye'ye böyle güzel tesisler kazandırmanın sevincini yaşatacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.