Maliye çalışanlarının sağlığı bozuldu

Maliye çalışanlarının sağlığı bozuldu
Vergi haftası dolayısı ile vergi çalışanlarının sorunları hakkında bir açıklamada bulunan Türk Büro Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun hükümetten beklentilerini de sıraladı. Çalışanların kişisel ve ailevi sorunlarının...

Vergi haftası dolayısı ile vergi çalışanlarının sorunları hakkında bir açıklamada bulunan Türk Büro Sen Şube Başkanı İbrahim Dursun hükümetten beklentilerini de sıraladı.
Çalışanların kişisel ve ailevi sorunlarının arttığına dikkat çeken başkan Dursun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "2005 yılında Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı olarak yeniden yapılandırılmaya gidilmeden önce gıpta ile bakılan Maliye Bakanlığı'ndan Gelir İdaresi ayrıldıktan sonra ciddi sorunlar meydana gelmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığının resmi rakamlarına göre kurumda çalışan personel sayısı 60035 olması gerekirken bu kadronun %27.7'si halen boştur. Maliye Bakanlığı boş kadrolara atama yapmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir. Mesai kavramını unutmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan memurların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır. Çalışma koşullarının zorluğu bazı kurum çalışanlarının sağlık problemlerini artırmış ve hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da 7 kurum çalışanı kalp krizi ve buna bağlı nedenlerle hayatını kaybetmiştir."
Maliye çalışanları, bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalıştığının da altını çizen Dursun, açıklamasının sonunda ise "Maliye Bakanlığı sürekli olarak, vergi ve varlık barışı politikaları geliştirirken, kendi çalışanlarıyla barışmayı da düşünmemekte midir?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.