"Meslek liseliye "işçi kal" deniliyor

“Meslek liseliye "işçi kal" deniliyor
Eğitimciler Birliği Sendikası Eskişehir Şubesi Şube Başkanı İsmail Altınkaynak,“Katsayı uygulamasının Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda reddedilmesi kararından en çok etkilenenler, çocuklarını meslek liselerinde...

Eğitimciler Birliği Sendikası Eskişehir Şubesi Şube Başkanı İsmail Altınkaynak,"Katsayı uygulamasının Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda reddedilmesi kararından en çok etkilenenler, çocuklarını meslek liselerinde okutmak dışında bir seçeneğe sahip olmayan yoksul ailelerdir" dedi
Eğitimciler Birliği Sendikası Eskişehir Şubesi Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, meslek liseliye işçi çocuğusun işçi kal denilmek istendiğini öne sürdü ve " Üniversiteye giriş sınavındaki katsayı eşitsizliğini gideren YÖK düzenlemesinin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulmasının ardından Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na YÖK tarafından yapılan itirazın reddedilmesi, Danıştay'ın hak gaspında ısrarcı olduğunu ortaya koymaktadır." Dedi.
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan İsmail Altınkaynak açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Demokratik ülkelerde, yasama ve yürütme kaynaklı insan hakları ihlallerine karşı yargıya sığınılır. Danıştay'ın katsayı kararı; yargının insan hakları ihlaline karşı yasama ve yürütme organlarından medet beklemek gibi hukuk devleti algısıyla ve demokrasi kültürüyle açıklanamaz bir sonucu beraberinde getirmiştir. Hak ihlallerini, vereceği kararlarla sona erdirmesi gereken Danıştay, YÖK'ün katsayıda adaletsizliği gideren düzenlemesinin yürütmesini durdurarak ve yapılan itirazı da reddederek, "Kimse eğitim-öğretim hakkından yoksun bırakılmaz" ve "eğitimde fırsat ve imkan eşitliği" ilkelerini yok saymış, eğitim hakkına yönelik açık ve ağır bir ihlalin faili olmuştur.
İstanbul Barosu'nun siparişi üzerine Danıştay 8. Dairesi'nin verdiği karar, akabinde YÖK tarafından yapılan itirazın Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nda reddedilmesi, sadece gençlerimizin geleceğini değil, ülkenin ve ülke ekonomisinin geleceğini de ipotek altına almaktadır. Bu karardan en çok etkilenenler ise, çocuklarını meslek liselerinde okutmak dışında bir seçeneğe sahip olmayan yoksul ailelerdir. Fransa ve Almanya gibi ülkelerde Türk çocuklarına uygulanan 'işçi çocuğusun, işçi kal' politikası, bilerek veya bilmeyerek Danıştay eliyle ülkemiz meslek lisesi öğrencilerine de uygulanmak istenmektedir.
Yargı kararlarının, siyasi iktidara yönelik tepkinin ve hoşnutsuzluğun ifade edilme aracı olarak kullanılmasını makul bulmuyoruz, makbul görmüyoruz.Adalet duygusundan uzaklaşıldığı, milletimizin ve gençlerimizin geleceğiyle oynandığı kaygısından kurtulmak istiyoruz.
Eğitim-Bir-Sen olarak talebimiz ve beklentimiz; iktidarın, katsayı konusunu yasayla düzenleyerek, Danıştay'ın ilgi ve yetki alanından çıkarması, YÖK'ün de katsayı adaletsizliğini gidermek konusundaki kararlılığını sürdürmesidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.