Mihalıççık ilçesinde Türk devletleri bayrakları

Mihalıççık ilçesinde Türk devletleri bayrakları
Mihalıççık Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen ilçe merkezine bayrak direklerine, Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan 16 Büyük Türk Devleti’nin bayrağını astı. Belediye Başkanı Ümit Güven, tarihine saygı göstermeyen...

Mihalıççık Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen ilçe merkezine bayrak direklerine, Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan 16 Büyük Türk Devleti'nin bayrağını astı. Belediye Başkanı Ümit Güven, tarihine saygı göstermeyen toplumların gelecekte yok olmaya mahkûm olduklarını belirterek; " Tarih bilincimizi canlı tutmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Türkiye Cumhuriyeti gibi tarihte var olan 16 büyük Türk devletinin bayraklarının ilçemizde dalgalansın istedik" dedi.
İlçenin çeşitli noktalarında düzenlenmesi kapsamında, Cumhuriyet Meydanı üzerinde yer alan ilçe merkezine 18 bayrak direğinden 16 tanesine, Cumhurbaşkanlığı forsunda da yer alan 16 yıldızın temsil ettiği, 16 büyük Türk Devletleri'nin bayrakları asıldı. Büyük Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, AkHun İmparatorluğu, Göktürk İmparatorluğu , Avar İmparatorluğu, Hazar İmparatorluğu, Uygur Devleti, Karahanlılar, Gazneliler,Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Harzemşahlar, ,Altınordu Devleti ,Büyük Timur İmparatorluğu, Babür İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu bayrakları, itfaiye yardımı ile bayrak direklerine asıldı. Meydanda bulunan bayrak direklerinden orta sırada bulunan 2 direğin Türk Bayrakları'da yenilendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.