Milletvekili Asil'den Bakana soru

Milletvekili Asil’den Bakana soru
MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah ASİL , Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU tarafından sözlü olarak cevaplandırılması amacı ile verdiği soru önergesinde, Eskişehir Fen Lisesi’nden başka bir okula öğretmen olarak atanan...

MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah ASİL , Milli Eğitim Bakanı Nimet ÇUBUKÇU tarafından sözlü olarak cevaplandırılması amacı ile verdiği soru önergesinde, Eskişehir Fen Lisesi'nden başka bir okula öğretmen olarak atanan Müdür yardımcısı'nın durumunu sordu.
Beytullah Asil , "Eskişehir Fen Lisesi Müdür yardımcısı hakkında, gelen bir e-posta esas alınarak açılan soruşturma sonuçlandırılmadan ilgili Fen lisesindeki idari görevi üzerinden alınarak il içindeki bir başka okula öğretmen olarak atanmıştır; bu işlemin yapıldığı tarih ile, boş olan Fen lisesi Müdürlüğünün duyuruya çıkması tarihinin örtüşmesi bu öğretmenin Fen Lisesi müdürlüğüne atanmasını engellemek maksadı ile yapıldığı konusunda kamuoyunda yaygın bir kanaat oluşturmuştur.
Bu görevden almada ilgili müdür yardımcısının 01.11.2009 tarihli Eğitim Kurumları Müdürlük sınavında Fen Lisesinde en yüksek puanı alarak başarılı olması etkili olmuş mudur? Olmuş ise bu işlem başarının cezalandırılması anlamı taşımamakta mıdır?" dedi.
Beytullah Asil, Bakan Çubukçuya su soruları yöneltti:
"Bu görevden almada ilgili müdür yardımcısının Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün 09.04.2009 tarih ve 34732 sayılı atama onayı ile usulsüz olarak Eskişehir Fen Lisesi Müdürlüğüne yapılan atamayı idare mahkemesine müracaat ederek iptal ettirmesi etkili olmuş mudur?
İlgili müdür yardımcısının soruşturmasına atanan muhakkik okul müdürü hakkında Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yaptığı dönemde açılan birçok soruşturma olduğu bilinmekte iken kendisi soruşturulan birinin muhakkik olarak atanması 2007/25 sayılı genelgenizin son paragrafında ki "Bundan böyle tüm ortaöğretim kurumları ve ortaöğretim öğretmenleri hakkında yapılacak inceleme ve soruşturma işlemlerinin yargı kararları doğrultusunda Bakanlık müfettişlerince veya Valiliklerce uygun bulunan muhakkikler tarafından, yürütülmesi" hükmüne uygun buluyor musunuz?
Bu soruşturmada muhakkikler öğrencilere baskı kurarak ifadelerini jandarma karakolunda alacaklarını ifade etmiş başarıları ile oynayacakları izlenimini vermişlerdir.
Bu husus öğrenci velileri tarafından valilik makamına bildirilmesine rağmen bugüne kadar bir işlem yapılmamasını nasıl karşılıyorsunuz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.