MİLYONLARIN CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

MİLYONLARIN CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ
Çağlayan Meydanı’nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi", Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra, 10. Yıl Marşı çalındı ve oyuncu Halit Ergenç...

Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen "Cumhuriyet Mitingi", Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra, 10. Yıl Marşı çalındı ve oyuncu Halit Ergenç Atatürk'ün "Gençliğe Hitabesi"ni okudu. Miting, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Türkân Saylan, Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Prof. Dr. Necla Arat ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in konuşmaları ile devam etti.
Saat 14.00'de başlayacağı ilan edilmesine rağmen, vatandaşların sabah erken saatlerden itibaren miting alanına akın etmesi ile Çağlayan Meydanı ve çevre caddeler dolup taşarken, mitinge katılan kadınların çokluğu dikkat çekti. Mitingde yapılan anonslarda, meydanda 3 milyon kişinin bulunduğu belirtildi. Tertip Komitesi yetkilileri, mitinge katılanlardan Türk bayrağı dışında herhangi bir siyasi partinin ya da derneğin bayrağının taşınmamasını istedi.
Saat 13.00'den itibaren sırasıyla Bulutsuzluk Özlemi, Sadık Gürbüz ve Tolga Çandar şarkılarıyla kalabalığı coştururken, meydanda "Hepimiz Kemalistiz, Hepimiz Türküz", "Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye", "Türkiye Laiktir Laik Kalacak", "Yarın Çok Geç Olacak", "Her şey Vatan İçin", "Atatürk Gençliği Görev Başında" şeklinde sloganlar atıldı. Meydanda bazı küçük çocukların asker kıyafeti ile dolaştırılması dikkat çekti.
Bu arada, sahneden İstanbul'da hizmet veren halk otobüslerinin, mitinge katılmak isteyenleri otobüslere almadığı yönünde iddialar dile getirildi. Konuşmaların yapılacağı ve çeşitli sanatçıların şarkı söyleyip, şiir okuyacağı sahnenin yanına kurulan dev sinevizyon ekranından Mustafa Kemal Atatürk'e ve Kurtuluş Savaşı yıllarına ait görüntüler yayınlandı.
Mitinge İstanbul dışındaki illerden çok sayıda katılım olduğu belirtilirken, Çağlayan'a çıkan yollarda ve özellikle E-5'te ciddi trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Perpa-Çağlayan Meydanı –Şişli Camii hattındaki yaklaşık 10 kilometrelik yol vatandaşlarla dolup taşarken, yüzlerce polisin görev yaptığı miting alanının etrafı da İstanbul Emniyeti'ne bağlı helikopterler tarafından sürekli olarak izleniyor. Miting sırasında olumsuz olaylar yaşanmaması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir "Kriz Masası" oluşturulurken, İstanbul Valisi Muammer Güler'in de çalışmaları yakından izlemek için İstanbul Emniyeti'ne geldiği bildirildi.
Cumhuriyet Mitinginde "birleşin çağrısı"
Çağlayan'daki Şişli Abide-i Hürriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyet Mitingi", yüzbinlerce insanın katılımına sahne oldu. Miting hiçbir taşkınlık olmadan tamamlandı.
SEZER, PERİNÇEK VE KARAYALÇIN VAR, BAYKAL YOK
Miting esnasında, mitingi düzenleyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de birer konuşma yaptı. Konuşmalar esnasında "Hükümet İstifa" ve "Türkiye Laiktir Laik Kalacak" sloganları atılırken, muhalefet partilerine de "birleşin" mesajı verildi.
Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sevingen, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan da vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.