Minibüscü cinayetlerinde karar müebbet hapis

Minibüscü cinayetlerinde karar müebbet hapis
Eskişehir’de bir gün arayla aynı mahallede araçlarında tabancayla öldürülen ve paraları gasbedilen iki minibüs şoförünün katil zanlıları olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan biri iki kez ağırlaştırılmış...

Eskişehir'de bir gün arayla aynı mahallede araçlarında tabancayla öldürülen ve paraları gasbedilen iki minibüs şoförünün katil zanlıları olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan biri iki kez ağırlaştırılmış müebbet, yaşları küçük iki kişi de 64'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.
2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Cüneyt Öner, S.K. (17) ve İ.K. (18) katıldı.
Mahkeme heyeti, savcının iddianameyi okumasının ardından tutuklu sanıklardan son sözlerini sordu. Üç tutuklu sanık, böyle bir olaya meydan verdikleri için pişman olduklarını yineledi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Cüneyt Öner'i iki kişiyi öldürmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet, iki gasp olayından da toplam toplam 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Olayın meydana geldiği 2009 Şubatta yaşları küçük olan S.K. ile İ.K'ye de adam öldürmek ve gasp suçlarından 64'er yıl hapis cezası verildi.
Hüseyin Ceylan (53), Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 11 Şubatta şoförlüğünü yaptığı yolcu minibüsünde tabancayla başından vurulmuştu.
Ertesi gün yine aynı mahallede Rıdvan Meriç de (50) sahibi olduğu ve şoförlüğünü yaptığı yolcu minibüsünde tabancayla öldürülmüş olarak bulunmuştu. İki şoförün paraları ve değerli eşyaları da gasbedilmişti.
Emniyet güçleri, katil zanlılarını, olayda kullanılan tabancayla birlikte 13 Şubatta yakalamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.