Minnettarız

Minnettarız
19 Eylül Gaziler Günü bugün kutlanıyor. Törenlere saat 09.30’da Vilayet Alanı Atatürk Anıtı önünde yapılacak çelenk koyma ve saygı duruşunda bulunma ile başlanacak.Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ve Türkiye...

19 Eylül Gaziler Günü bugün kutlanıyor. Törenlere saat 09.30'da Vilayet Alanı Atatürk Anıtı önünde yapılacak çelenk koyma ve saygı duruşunda bulunma ile başlanacak.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi Mensupları Saat 10.00'da Eskişehir Valisini Makamında ziyaret edecek, Saat: 10.30'da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şubesi Mensupları tarafından Hava Şehitliği ile Kanlıpınar Şehitliği ziyaret edilecek.
Saat: 14.00'te Eskişehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi temsilcilerinden oluşan heyet önceden belirlenen gazi ve ailelerini ziyaret edecek.
KUTLAMA MESAJLARI
Gaziler Günü dolayısıyla ceşitli kişi ve kuruluşlarca kutlama mesajları yayınlandı.

VALİ KADİR
KOÇDEMİR
Vali Kadir Koçdemir mesajında "Mukaddes vatanımız İçin şehit ve gazi olmak büyük bir onurdur" dedi.
Vali Koçdemir daha sonra şunları söyledi:
"Türk milleti, mukaddes saydığı vatanı uğruna şehit ve gazi olmayı her zaman büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Gazilerimizin vatan savunması için verdikleri büyük mücadele, dünya tarihinde ulusça övünç duyduğumuz kahramanlık destanıdır.
Şehit ve gazilerimiz, vatanın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru ve güvenliği için canları pahasına görev yaparak milletimize mal olmuşlardır. Yaptıkları mücadele, fedakarlık ve gösterdikleri cesaret düşünüldüğünde, bizi bir arada tutan manayı hiçbir güç ortadan kaldıramayacaktır.
İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif de "Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı" mısrasında aziz milletimizin her ferdini bu bilince davet eder. Kim olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini bir kez daha söyler bize.
Gazilerimiz ve şehit yakınlarımızın her türlü ihtiyaç ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplumsal sorumluluğumuzdur.
Bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve aramızdan ayrılan gazilerimize Allah'tan rahmet diler, kahraman gazilerimize minnet, şükran, sevgi ve saygılarımı sunarım."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN:
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Gaziler günü mesajı şöyle:
"Ne mutludur ki bizler canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, her türlü saldırıya karşı, gözünü bile kırpmadan şehit ya da gazi olma pahasına korumasını bilmiş bir milletin evlatlarıyız.
Bugün bu topraklarda özgürce yaşıyorsak bunu Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya boylarında ya da Kıbrıs'ta ölüme koşan ya da gazi olan kahramanlara borçlu olduğumuzu hiç biz zaman unutmamalıyız. Dün vatan müdafaası ya da dünya barışı için can veren veya gazi olan kahramanlarımızın torunları, bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canları pahasına mücadele veriyorlar.
Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi ünvanı verilişinin yıl dönümü olan bu günde başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve huzur dolu günler diliyorum."

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI
BURHAN SAKALLI'NIN GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı 19 Eylül Gaziler günü münasebetiyle yayınladığı mesajında; "Yurdumuzun topraklarını korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek canları pahasına vatanımızı savunan gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır" dedi.
"Türkiye Cumhuriyeti şehit ve gazilerin paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir" diyen Başkan Sakallı; şöyle devam etti:
" Bu anlamlı günde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyoruz"

AK PARTİ ODUNPAZARI
İLÇE BAŞKANI ERCAN KELLECİ:
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle mesaj yayınladı.
Kelleci, mesajında, tarih boyunca bağımsız olan ve esareti kabullenmeyen Anadolu halkının özgürlüğü ve bağımsızlığı için canı pahasına ülkesini korumayı ilke edindiğini ve bu mücadelesinin birçok ulusa örnek olduğunu belirtti.Anadolu topraklarının bir vatan haline gelmesinin şehit ve gazilerin fedakar ve ulvi mücadeleleri sonucu oluştuğunu kaydeden Kelleci, tarihe adlarını yazdıran gazilerin, şimdiye kadar ödün vermediği bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun değerli simgeleri olduğunu vurguladı. Kelleci, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Şunu unutmamalıyız ki bugün ülkemizde özgürce yaşayabiliyorsak bunu kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize borçluyuz. Bu nedenle bu toprakların dört bir yanında canla başla bağımsızlık mücadelesi veren kahraman ecdadımıza, şehit ve gazilerimize layık olmak, onların mirasına sahip çıkmak hepimizin görevidir."

ESOGÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN GÖNEN:
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Gaziler günü mesajında şöyle dedi:
"Büyük Önder Mustafa Kemal'e TBMM tarafından 19 Eylül 1921'de ''Gazi'' unvanı verilişinin yıl dönümündeyiz.
Topraklarımız üzerinde huzur ve güven içinde yaşamamız için canı pahasına mücadele eden şehit ve gazilerimiz Türk milletinin hayatında her zaman önemli bir yere sahiptir.
Ülkemizin bütünlüğü, bağımsızlığı ve insanlarımızın güven içinde yaşaması uğruna canlarını hiçe sayarak ortaya koyan gazilerimiz sadece 19 Eylül de değil her zaman hayatımızda vardır ve var olacaktır. Millet olarak birlik beraberlik ve huzur içinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz.Bu duygularla Başkamutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunarım."

DEMOKRAT PARTİ ODUNPAZARI
İLÇE BAŞKANI NİYAZİ ÇETİN:
Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Niyazi Çetin 19 Eylül günü Gaziler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Ama Türk ordusu ve Türk halkı asla müsaade etmeyecektir" dedi.
19 Eylül kahramanlık gününü şehit ve gazilere borçlu olduğumuzu da kaydeden DP Odunpazarı İlçe Başkanı Çetin," Vatan uğruna ölümü göze almış, kahramanlık destanları yaratan gazilerimizi unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki geçmişine sahip çıkmayan, geleceğine sahip çıkamaz. Devlet ve toplum olarak, canını hiçe sayarak ölümü göze alan gazilerimize sahip çıkalım, gaziler gününde Eskişehir halkı olarak yanlarında bulunalım. Çünkü her Türk vatandaşının soyağacında bir şehit ve gazi mevcuttur. Biz, kanla sulanmış bu topraklarda birer şehit ve gazi torunları olarak yaşamaktayız."

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI
DT. AHMET ATAÇ'IN
"19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ" MESAJI
Tepebaşı Belediye başkanı Dt. Ahmet Ataç'ın mesajı şöyle:
"Türk Ulusunun Kahraman Gazileri,
Ülkemizde yaşadığımız tüm sıkıntılı ve kaygı verici günlere inat, tam bağımsızlık, ulusal egemenlik ve ulus bütünlüğü sacayağı üzerinde yükselen umudumuzun, bir an olsun yok olmaması için verdiğiniz kutsal mücadelenin bilincini bu günlerde her zamankinden daha fazla taşımaktayız. Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakarak kardeşçe ve barış dolu bir yaşam için canını ve gençliğini, ulusu uğruna feda eden değerli Gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü'nü" kutlarken destanlar yaratan şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

ETO BAŞKANI HARUN KARACAN
ETO Başkanı Harun Karacan'ın kutlama mesajı şöyle:
"Türkiye'nin bu günlere ulaşması evlatlarının azmi, vatanına olan sevgisi, bağımsızlığa olan inancın eseridir. Kahramanlarımız bu uğurda canını bile hiçe saymış, şehitlik ve gazilik mertebesine erişmiştir.
Zaferlerimizde, ülkemizin birlik ve beraberliğinde gazilerimizin imzası vardır. Onlar bu milletin istikbalini kendi hayatlarından üstün tutmuş, yaşamlarını bizler için feda etmişlerdir. Bizlere düşen görev, gazilerimizin hayatları pahasına mücadele verdiği ülkemizi daha ileriye taşımak, ekonomiden sosyal yaşama kadar her alanda yükseltmektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.