Mobilyacılar ‘’günü kurtarma’’ derdinde

Mobilyacılar ‘’günü kurtarma’’ derdinde
Mobilyacı esnafı, düğün sezonunu iple çekiyor. Sıkıntılarını anlatan mobilyacılar “Değişen ekonomik şartların zorluğu ve üzerimizde getirmiş olduğu baskısı var" dediler.

Pandemi döneminde yaşanan ham madde, kar marjlarının düşmesi ve personel masraflarını ödemekte zorlanma sorunlarından dolayı yaşanan sıkıntılarla birlikte mobilya sektöründe fiyatlar sürekli değişkenlik gösterdiğini aktaran getiren Eskişehir Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Kalkan, mobilyacı esnafının, düğünlerin başlaması ile sezonun hareketlenmesi için umut ettiğini belirtti.

“DEĞİŞEN EKONOMİK ŞARTLARIN ÜZERİMİZDE BASKISI VAR”

2023 sezonu için beklentiye girdiklerini ifade eden Cengiz Kalkan, “Değişen ekonomik şartların zorluğu ve üzerimizde getirmiş olduğu baskısı var. Hala kar marjlarımızı tutturamadık, aldığımız malı yerine koyamıyoruz. Günü kurtarmaya çalışıyoruz. Daha hareketli bir sezon ümidiyle hazırlandık. Sezon hareketlenmezse kira artışları, ham malzemedeki fiyat artışları bizi zorlayacak. Yeni sezonla birlikte aşacağımızı umuyorum” şeklinde konuştu.

“YENİ SEZONDAN ÜMİTLİYİZ”

Kalkan, “Pandemi dönemi 3 liraya sattığımız malı yarın 4-5 liraya yerine koyuyorduk. Buda kar marjlarımızı erimesine neden oluyordu. Yanımızda çalıştırdığımız personelin masraflarını ödemekte zorlanmıştık. Zor bir süreç geçirdik. Yeni sezondan ümitliyiz. Pandemi döneminde bir evin mobilyaların tamamen fiyatı 75 bin TL bandındaydı aynı mobilyaların şimdiki fiyatı 150 bin TL bandında” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.