Muhacirlerden Bosna açıklaması

Muhacirlerden Bosna açıklaması
Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu dün yazılı bir açıklama yaparak Lahey Adalet Divanı’nın Bosna savaşında soykırım iddiasına ilişkin verdiği karara tepki gösterdi ve kınadı.Açıklamada şöyle denildi: “ Dünya Milletlerinin...

Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu dün yazılı bir açıklama yaparak Lahey Adalet Divanı'nın Bosna savaşında soykırım iddiasına ilişkin verdiği karara tepki gösterdi ve kınadı.
Açıklamada şöyle denildi: " Dünya Milletlerinin en yüksek yargı organı olan Uluslar arası Adalet Divanı'nın Bosna Savaşı'nda soykırım iddiasına ilişkin verdiği karar, Bosnalı kardeşlerimizi üzdüğü kadar bizi de derinden yaralamıştır.
Sırpların 1992-1995 yılları arasında dünyanın gözü önünde 100 binden fazla kişiyi katledişi insanlık tarihine bir kara leke olarak geçtiği bu olayı Bosna hükümeti Adalet Divanına taşımış ve soykırım yaptığı için Sırbistan'dan tazminat talebinde bulunmuş idi
Ne var ki mahkeme verdiği kararda 1995'te Serebrenitza'da yaşananlar dışında olayların "Soykırım" olarak nitelendirilemeyeceğine, Serebreniztza'daki olaylar için ise "Soykırım" yapıldığını ama "Bundan Sırbistan devletinin sorumlu olmadığını, Sırbistan'ın hukuken soykırım yapmadığını" belirten karar almıştır.
Daha dün sayılabilecek zaman dilinde, bir insanlık dramı dünyanın gözü önünde, 13-16 Temmuz 1995 tarihinde Srebrenitza'da yakın tarihin en feci katliamlarından biri yaşandı. 8 Binden fazla müslüman erkek üç gün boyunca Dünyanın gözü önünde kurşuna dizildi ve toplu mezara gömüldü.
Birleşmiş milletlerin güvence verdiği ve korumak üzere görevlendirdiği Hollanda askerlerinin kılı bile kıpırdamadığı gibi katliama seyirci kalmışlar ve geçtiğimiz günlerde Hollanda Hükümeti inanılmaz pişkinlik örneği sergileyerek o dönemde Srebrenitza'da görev yapan askerleri hiç utanmadan madalya ile ödüllendirmiştir.
Daha dün yaşanan bu insanlık dramı karşısında Lahey Adalet Divanı'nın kararı ne olursa olsun Sırpları ve Batıyı bu ayıplarıyla baş başa bırakıyor ve kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.