"Nasrettin hoca filozoftur"

“Nasrettin hoca filozoftur”
3-10 Haziran günleri arasında kutlanacak "Nasrettin Hoca Doğum Şenlikleri" öncesinde Sivrihisar Kaymakamı Ahmet Katırcı, Eskişehir Vilayet Meydanı’ndaki anıta çelenk bıraktı. Katırcı, Nasrettin Hoca’nın 1208 yılında Eskişehir’in...

3-10 Haziran günleri arasında kutlanacak "Nasrettin Hoca Doğum Şenlikleri" öncesinde Sivrihisar Kaymakamı Ahmet Katırcı, Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki anıta çelenk bıraktı. Katırcı, Nasrettin Hoca'nın 1208 yılında Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Nasrettin Hoca beldesinde (Hortu köyü) doğduğunu belirterek, "Daha sonra Konya Akşehir'e göç eden Nasrettin Hoca'nın mezarı oradadır. Bugüne kadar hep güldürü yönüyle ele alınan Nasrettin Hoca'nın doğumu şerefine düzenlediğimiz şenlikleri il, ülke ve uluslararası düzeye taşımayı hedefliyoruz" dedi.
Çelenk sunma töreninde Nasrettin Hoca'yı temsil eden öğretmen Necip Fazıl Kaya da, herkesi 3 Haziran pazar günü Nasrettin Hoca beldesinde başlayacak olan şenliklere davet etti.
Bu arada, Kaya ile bundan 5 yıl öncesine kadar hocayı şenliklerde temsil eden emekli öğretmen Osman Lökçü birlikte gazetecilere poz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.