Ne yıkılabiliyor ne de yapılabiliyor

Ne yıkılabiliyor ne de yapılabiliyor
Şehrin sinema tarihi ile adeta eş değer olan Kılıçoğlu Sineması yıllar önce kentlinin en çok rağbet ettiği yerlerin başında geliyordu. Eskişehirlilerin sosyal yaşamlarındaki en uğrak yeri olan Kılıçcoğlu sineması, aradan...

Şehrin sinema tarihi ile adeta eş değer olan Kılıçoğlu Sineması yıllar önce kentlinin en çok rağbet ettiği yerlerin başında geliyordu. Eskişehirlilerin sosyal yaşamlarındaki en uğrak yeri olan Kılıçcoğlu sineması, aradan geçen süreçte ise büyük sinema kuruluşlarına daha fazla dayanamamış en son olarak 17 Mayıs 2008 tarihinde perdelerini indirmişti.
YIKIMI İSTENDİ
Sinemanın kapanmasının ardından iş merkezlerini de kapsayan binanın yıkımını isteyen mülk sahipleri, bina yerine kente daha yakışır ve gelir getirici bir yapı inşa etmek için harekete geçti. Ancak binanın kentin tarihi dokusuna hizmet ettiği gerekçesiyle yıkım işlemi durduruldu.
Bunun üzerine ilgili mahkemeye başvuran mülk sahiplerinin yüzünü güldüren kararda mahkemeden çıktı.
Bunun üzerine Anıtlar Kurulu da binanın yıkımı yönünde karar verince artık 'yıkım başlıyor' yorumları yapıldı.
YILAN HİKYESİNE DÖNDÜ
Hem mahkeme, hem de Anıtlar Kurulu'nun verdiği karara rağmen bir türlü başlamayan yıkım 'Kılıçoğlu Sineması ne oldu?' sorularını da gündeme getirdi.
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre mülk sahiplerini mahkeme kararı gereği yıkım anlaşması bile yapmasına rağmen, devreye yine üst mahkemenin girdiği öğrenildi.
Henüz bilinmeyen bir itirazı görüşen Ankara'daki üst mahkemenin binanın yıkımını yeniden durdurduğu ifade ediliyor.Tüm bu yaşananlardan sonra akıbeti adeta yılan hikâyesine dönen Kılıçoğlu Sineması binası için bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği de yine merak ediliyor.Öte yandan yıkımı yine bir başka bahara kalan bina, şehrin göbeğinde çirkinlik saçmaya da devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.