Nevruz ateşle kutlandı halka pilav dağıtıldı

Nevruz ateşle kutlandı halka pilav dağıtıldı
Eskişehir’de Nevruz Bayramı kutlamasında, kucağına aldığı bir çocukla ateş üzerinden atlamak isteyen Vali Kadir Çalışıcı, başka bir kişiyle çarpıştı. Eskişehir Türk Ocağı tarafından Hamamyolu Caddesi Saatli Park’ta...

Eskişehir'de Nevruz Bayramı kutlamasında, kucağına aldığı bir çocukla ateş üzerinden atlamak isteyen Vali Kadir Çalışıcı, başka bir kişiyle çarpıştı.
Eskişehir Türk Ocağı tarafından Hamamyolu Caddesi Saatli Park'ta organize edilen Nevruz kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. 57 ülkeden gelip Eskişehir'de öğrenim gören yabancı öğrencilerin de katıldığı kutlamalarda, Nevruz ateşi yakıldı. Ateş etrafında canlı müzik eşliğinde halay çeken yetkililer, ateş üzerinden atlamayı da ihmal etmedi. Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, giydiği Özbekistan çapanı ve Kırgız şapkasıyla ilgi çekti. Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Cengiz, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu ve diğer yetkililer ile vatandaşlar sırayla ateşin üzerinden atladı. Vali Çalışıcı, bir ara kucağına aldığı çocukla Nevruz ateşinin üzerinden atlamak istedi. Bu esnada karşı yönden gelerek ateşten atlayan başka bir şahıs, kucağında çocuk olan vali ile çarpıştı. Kazada kimseye zarar gelmemesi sevindirdi. Vali Kadir Çalışıcı, bunun üzerine çocuğu annesine teslim etti. Türk Ocağı Başkanı Ünal'ın üzerinden çıkardığı milli kıyafetleri giyerek de ateşten atlayan Vali Kadir Çalışıcı, bu arada bir başka çocuğu kucağına alıp ateşten atladı. Nevruz geleneklerinin de yaşatıldığı kutlamalarda, protokol mensupları ve vatandaşlar yumurta kırma oyunu oynadı. Folklör ve mehter gösterilerinin de gerçekleştirildiği Nevruz kutlamalarında vatandaşlara Türkistan pilavı dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.