ÖDÜLLE DÖNDÜ

ÖDÜLLE DÖNDÜ
9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Cumhuriyet tarihimizin en büyük bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun anısına başlatılan yarışmada; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Eren...

9. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Cumhuriyet tarihimizin en büyük bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun anısına başlatılan yarışmada; Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Eren Yahşi birinci oldu. 18 yaş üstü A sınıfında birinci olan Eren Yahşi, aynı zamanda dinleyici özel ödülünün de sahibi oldu.
Chopin'den "Scherzo op. 31 no.2, Saygun'dan "Sonatine op. 15 3rd mvt. (Horon)", yine Chopin'den "Nocturne op.72 no.1 e minor" ve Liszt Paganini'den "etude no.3 'La Campanella' ; no.6'Theme and Variations" adlı eserleri yorumlayan Yahşi, birincilik kazanmasıyla ilgili olarak "Öyle sanatsal bir ortamda yarışmak oldukça güzeldi. Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'ne ilk kez katıldım ve seyirciye açık yapıldığı için, her daim canlılığını koruyan bir konser gibi oldu. Sadece profesyonel olan insanların değerlendirmesi dışında, dinleyici özel ödülü olmak da ayrıca bir sevinç kaynağıydı." diyerek gelecek tarihlerde uluslararası iki yarışmaya daha katılacağını ifade etti.
Gülsin Onay, Lilya Zilberstein, Karst de Jong, Julian Gorus, İbrahim Yazıcı, Toros Can ve Eren Levendoğlu'nun jüri üyesi olarak yer aldığı 1. Ahmed Adnan Saygun Bodrum Piyano Yarışması 24 Temmuz'da final yaparak, geleneksel bir yarışma olmak için ilk adımını attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.