ODUNPAZARI MECLİSİ'NDE ÇATI KATI SORUNU

ODUNPAZARI MECLİSİ’NDE  ÇATI KATI SORUNU
Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumu dün akşam gerçekleşti. Toplantıda, Odunpazarı Belediyesi plan notlarına eklenecek olan çatı kullanımı ile ilgili plan notunu içeren gündem maddesi görüşüldü. Odunpazarı...

Odunpazarı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı ilk oturumu dün akşam gerçekleşti. Toplantıda, Odunpazarı Belediyesi plan notlarına eklenecek olan çatı kullanımı ile ilgili plan notunu içeren gündem maddesi görüşüldü. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, binaların çatı katlarıyla ilgili şikâyetlerin olduğunu söyledi. Sakallı, Büyükşehir Belediyesi'ne sorunu ilettiklerini ancak problemin çözülemediğini belirterek, konuyla ilgili plan düzenlemesi yaptıklarını ifade etti.
CHP'li Kadem Karaağaç, yapılan düzenlemeyle yoğunluk artışının getirildiğini savundu. Çatı aralarına bağımsız bölümün yapılabileceğini kaydeden Karaağaç, ''Ancak emsale dahil olsun. Bu en azından şehirdeki yoğunluğu arttırmayacaktır. Emsale dahil olması kaydıyla komisyona havale edilmesini istiyoruz'' dedi. Bunun üzerine Sakallı, emsale dâhil olsun ya da olmasın çatı katlarının kullanılmamasının bu şehre haksızlık olduğunu söyleyerek, ''Avrupa'da binaların çatıları daha ama kullanılıyor. Şehrimizde de buna mutlaka geçilmesi gerekiyordu. Binaların çatı katları kullanılmalı. Bu durum Türkiye için de bir model olabilir'' diye konuştu. Konu, oy birliği ile ilgili alt komisyona havale edildi.
Ayrıca toplantıda, Sultandere mevkiinde yapılacak olan Kampus Hastanesi için imar plan değişikliğini içeren madde oy birliği ile ilgili alt komisyona havale edildi. Başkan Sakallı, şehrin çehresini değiştirecek bir proje olduğunu belirtti. Projelerin ön yeterliliklerinin gerçekleştiğini ifade eden Sakallı, yakın zamanda ihale sürecinin de başlayacağını kaydetti.
Son olarak toplantı da Tarım İl Müdürlüğü Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun tescil kararının imar planlarına işlenmesi ile ilgili madde alt komisyona oy birliğiyle havale edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.