Öğrencilere İstiklal Marşı gezisi

Öğrencilere İstiklal Marşı gezisi
İstiklal Marşımızın kabulünün 86.yıl dönümünde Tepebaşı Belediyesi 135 ilköğretim öğrencisini Ankara’ya götürüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Ankara’da milli şairimiz Mehmet...

İstiklal Marşımızın kabulünün 86.yıl dönümünde Tepebaşı Belediyesi 135 ilköğretim öğrencisini Ankara'ya götürüyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte Ankara'da milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Mehmet Akif Ersoy Evi(Tacettin Dergahı) ile Cumhuriyet Müzesi ve Anıtkabir gezdirilecek.
Dünya da hiçbir milletin milli marşının İstiklal Marşı gibi anlamlı olmadığını söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu, "İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif'in, en büyük meziyeti, ortaya koyduğu fikirleri ve söyledikleriyle, yaşadıklarının birebir örtüşmesidir. O'nun en önemli özelliklerinden biri özünün ve sözünün bir olmasıdır. İşte bu özelliğinden dolayıdır ki Akif, kendi milletine bir yabancı gibi bakmamıştır. Onun için bizim moral gücümüzdür, milletimizin şanlı destanıdır. Hiç kuşkusuz İstiklal Marşımız, duruşuyla, anlatımıyla, barındırdığı duygularla; milletimizin gönlünde en seçkin yerini almış ve bu yerini, bu millet var oldukça da koruyacaktır. İstiklal Marşımızın, TBMM'de kabulünün 86. yılında; ümidimizin, vatanseverliğimizin ve hürriyet aşkımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u minnetle ve şükranla anıyorum" dedi.
Sarıoğlu, gezi kapsamında öğrencilerin İstiklal Marşı'nın yazıldığı Mehmet Akif Ersoy Evi ile I.T.B.M.M ve Anıtkabir'e götürüleceğini, bu gezinin İstiklal Marşı ruhunun canlı tutulmasına katkı sağlamasını umduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.