Öğrencileri garson yaptılar

Öğrencileri garson yaptılar
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu dün Sivrihisar’a geldi. Bir dizi program için ilçede bulunan Başesgioğlu’na verilen yemekte öğrencilere yemek servisi yaptırılması ise tepkilere neden oldu. Sivrihisar Nasrettin...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu dün Sivrihisar'a geldi. Bir dizi program için ilçede bulunan Başesgioğlu'na verilen yemekte öğrencilere yemek servisi yaptırılması ise tepkilere neden oldu. Sivrihisar Nasrettin Hoca Tesislerinde verilen yemeğe bakanla birlikte, programa katılan çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Verilen yemekte Anadolu Lisesi öğrencileri olduğu öğrenilen bir gurup öğrenciye garsonluk yaptırılması, vatandaşların tepkilerine neden oldu. Bu durumun ortadan kaldırılmasını isteyen vatandaşlara bakanlık danışmanının; "Staj için servis yapıyorlar" demesi şaşkınlık yarattı.
SİVİRİHİSAR PROGRAMI
Bir dizi programa katılmak üzere Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ne gelen Bakan Başesgioğlu, programına Sivrihisar Devlet Hastanesi'nde hayırseverlerin yardımıyla kurulan diyaliz ünitesini açarak başladı. Hastanede düzenlenen törende, saygı duruşu sırasında 76 yaşındaki Abidin Uz adlı vatandaşın asker selamı vermesi dikkati çekti.
Açılıştan sonra ünitede tedavi gören hastalarla bir süre sohbet eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ardından Bağ-Kur irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Başesgioğlu, geçici işçilere kadro verilmesine hassasiyet gösterdiği için teşekkür pankartı açıp, irtibat bürosu önünde bekleyen Şeker-İş sendikası üyesi bir grup işçi tarafından "Şeker-İş, Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarıyla karşılandı.
Bakan Murat Başesgioğlu, daha sonra Kaymakam Ahmet Katırcı'yı makamında ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgi aldı. Ziyarette İbrahim Kılıçarslan adlı emekli öğretmen, bakandan ilçeye huzurevi yapılması için yardım istedi.
Cuma namazını da ilçenin tarihi Ulu Camii'nde kılan Başesgioğlu, Sivrihisar Evleri Yaşatma Projesi'nin başlatılması sebebiyle tarihi Zaimağa Konağı önünde düzenlenen törene katıldı.
"SİVRİHİSAR, HAK ETTİĞİ
YERE GELMELİ"
Merasimin açılış konuşmasını yapan Sivrihisar Belediye Başkanı Yaşar Yurtdaş, 1922 yılında Atatürk başkanlığında Ankara dışında ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına ev sahipliği yapan ve yıllardan beri kaderine terk edilen Zaimağa Konağı'nın, bugün restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacağını söyledi. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve bugün 13 mahallesi sit alanı ilan edilen Sivrihisar'ın tarihinin, Hititler'e kadar uzandığını açıklayan Yurtdaş, Pesinus Antik Kenti ile Kral Yolu'nun ilçede bulunduğunu anlattı. Yaşar Yurtdaş, Sivrihisar'ın tüm değerlerinin tanıtılıp, turizme açılarak sektördeki yerini almasını istediklerini vurgulayarak, "Sivrihisar, yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle tam bir hazinedir. Turizm ilçemizin geleceğidir. Sivrihisar hak ettiği yerde değil, hak ettiği yere gelmeli. Öte yandan, 3 yıl öncesine kadar ilçede okul sayısı 10'du. 3 yılda 4 okul ve 1 yurt ilave edildi. Bu, Sivrihisar'da bir rekordur. Sivrihisar, okullaşmada altın çağını yaşıyor. Artık, özel teşebbüs de Sivrihisar'ı tercih ediyor" diye konuştu. AK Parti Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin de, Sivrihisar'ın tarihi bir gün yaşadığını, ilçenin artık kabuğunu değiştirip, atmak üzere olduğunu ifade etti.
Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı da, "Sivrihisar'ın böyle kalması hepimizin ayıbı. Böyle olmamalı. Sivrihisar, dünyanın ve Türkiye'nin tanıdığı bir marka olmaya aday. Sivrihisar, inşallah ikinci bir Kastamonu, Safranbolu, Beypazarı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ise, hükümetin özellikle eğitim ve sağlık alanında büyük açılımlar ve düzenlemeler yaptığını dile getirerek, "Örneğin, sadece ilaca ulaşım konusunda hükümetin yapmış olduğu açılım, çok büyüktür. Türkiye'nin her tarafındaki serbest eczanelerden ilaç almak, çok büyük bir kolaylık getirdi. 2005 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sağlık alanındaki harcamamız, 23.5 milyar YTL'dir. 3 sosyal güvenlik kuruluşunun harcaması söz konusudur. Bu rakam aşağı yukarı dışarıdan ithal ettiğimiz petrole verdiğimiz paraya denk gelmektedir. Elbette sağlığın faturasının olmadığını biliyoruz. Bu anlamda vatandaşlarımız sağlık hizmetlerine olabildiğince ödenek aktarmaktayız. Ancak, bazı sorgulanması gereken durumlar var. Örneğin, 23.5 milyar YTL'lik sağlık harcamamızın yaklaşık 10 milyar YTL'sini ilaca harcıyoruz. Bu demektir ki, her 100 liralık sağlık harcamamızın 45 lirası ilaca gitmektedir. Bu dünya ortalamasının üzerinde bir rakamdır. Dünyada bugün kabul gören standardı, her 100 lirada, 20-25 lirası ilaca gider. Geri kalanı koruyucu sağlık ve tedavi hizmetlerine harcanır" dedi.
Türkiye'deki ilaç harcamalarındaki artış oranının ise yüksek olduğunun altını çizen Başesgioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konudaki tasarruf tedbirlerine hep birlikte dikkat etmemiz lazım. 2007 yılında sosyal güvenlik kuruluşlarımızın gider harcaması 83 milyar YTL'dir. Genel bütçeden sonra en büyük harcama kalemidir. 50 milyar YTL'si emekli aylıklarına gidecektir. Geri kalan bölümünü de sağlığa ayıracağız. 2007 yılnda emeklilere ödeyeceğimiz miktar, 50 milyar YTL civarındadır. Her geçen gün Türkiye'de emekli sayısı artmaktadır. Onun için bu sistemi birlikte yönetmemiz ve sahip çıkmamız lazım. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Reformu'nu hayata geçirdik."
"O İŞTE, BAŞKA İŞLER DE VAR"
Bakan Murat Başesgioğlu, Mersin'de bir babanın hastaneye olan borcu yüzünden cezaevine girmesini de değerlendirerek, "Geçen günlerde televizyonlarda bir olaya şahit olduk. Mersin'de bir baba, Devlet Hastanesi'nde eşi doğum yaptığı için o anda parası yetişmemiş ve üniversite hastanesine senet vermiş. Senedi zamanında ödememiş. Hastanede icraya başvurmuş. Gerçi vatandaş, senede imza atmış, onun taahhüdünü yerinde ve zamanında yerine getirmesi gerekiyordu. Ama, getirmemiş. Şimdi baba, anne, çocuk, tabi çocuğun ve annenin de hapishaneye girmesi gibi bir durum yok, ama o şekilde sunuldu. O işte, başka işler de var. Demek istediğim şu, eğer Genel Sağlık Sigortası 1 Ocak 2007'de yürürlüğe girseydi, Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir sıkıntı yaşanmayacaktı. Çünkü, orada demiştik ki, 18 yaşına kadar bütün çocuklar sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Hükümet olarak gerçekleştirdiğimiz önemli yapısal reformlara bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.
Sivrihisar Evleri hususunda gereken hassasiyeti göstereceğinin sözünü veren Başesgioğlu, konuşması sırasında kendisine tezahüratta bulunan Şeker-İş Sendikası üyesi işçilere, "Bizlerde sizlerle gurur duyuyoruz" karşılığını verdi.
Konuşmaların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Vali Kadir Çalışıcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Sivrihisar Belediye Başkanı Yaşar Yurtdaş, Sivrihisar Evleri'nin restorasyonunu içeren protokolü imzaladı. İmza töreninde sonra Şeker-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Davuk Köroğlu, Başesgioğlu'na geçici işçilerin kadro almasına katkılarından dolayı bir satranç takımı hediye etti. Bakana, Vali Kadir Çalışıcı Sivrihisar kilimi, Milletvekili Keskin de Nasreddin Hoca figürlü plaket verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu, 18 derslikli ilköğretim okulu ile silah yan sanayi tesislerinin temel atma törenlerine de katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.