‘’Öğretmene şiddet’’ iddiası

‘’Öğretmene şiddet’’ iddiası
Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, görevi başındaki bir eğitim çalışanının şiddete maruz kaldığı iddiasında bulundu.

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Hasan Kaymakçı’nın fiili ve sözlü olarak şiddete maruz kaldığı iddialarında bulunarak, lisenin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu Şube üyeleri ve öğretim görevlilerinin bulunduğu açıklamada “Eğitimciye Şiddete Dur De” sloganları atıldı.

Okulda görevi başındaki bir eğitim çalışanının şiddete maruz kaldığı iddiasında bulunan Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Akar, “Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren eğitim çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet karşısında açıklama yapmaktan hicap duyuyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE FİİLİ VE SÖZLÜ ŞİDDETE MARUZ KALDI”

Olayı anlatan Akar, “Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Hasan Kaymakçı Millî Eğitim Bakanlığı'nın in ücretsiz kitaplarını dağıtan firmanın görevlisine "kitapları okul merdivenlerine değil içeriye bırakmasını" söylediği için dağıtım yapan görevli tarafından öğrencilerinin gözleri önünde fiili ve sözlü olarak şiddete maruz kalmıştır.” diye konuştu.

“ÖMK ŞİDDETE KARŞI KORUR HALE GETİRİLMELİ”

Kitap dağıtan görevlinin ihale şartnamesinde taahhüt ettiği şekilde görevini yapmamış ve üstüne üstlük öğretmene şiddet uygulandığını ifade eden Akar, “Onlarca imam hatipli kız öğrencinin, bayan öğretmen ve okul çalışanlarının gözleri önünde galiz küfürler savurarak arkadaşımızı tehdit etmiştir. Her zaman söyledik yine söylüyoruz ve artık bunun son olmasını diliyoruz. Görevi başındaki öğretmeni şiddete karşı koruması gereken Öğretmenlik Meslek Kanunu böylesi utanç verici durumlar için tamir ve tadile muhtaçtır. Derhal ilk fırsatta Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmeni şiddete karşı korur hale gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.