Okula erken merhaba

Okula erken merhaba
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni öğretim yılında, minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu "uyum programı" kapsamında birinci sınıf öğrencileri bugün ders başı yaptılar....

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni öğretim yılında, minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu "uyum programı" kapsamında birinci sınıf öğrencileri bugün ders başı yaptılar.
Adalet İlköğretim Okulu'ndaki öğrenciler, ilk derslerine palyaçoların gösterileriyle girdiler. Okul bahçesinde ailelerin ve çocukların heyecanı dağıtılan balonlar ile giderilmeye çalışıldı.
Okul Müdürü Necdet Odacı, yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Sakın surat asmayın, kızmayın. Sürekli yüzünüzde bir gülümseme olsun. Okulumuzda 4 gün boyunca velilere çocuklarına nasıl davranmaları konusunda eğitim vereceğiz" dedi.
Konuşmanın ardından öğretmenleri belirlenen öğrenciler, sınıflarına geçti. Velilerinde çocuklarla sınıfa girmelerine izin verilirken, bazı çocukların ağladığı gözlendi.
MEM MÜDÜRÜ AYATA AÇIKLAMA YAPTI
Öteyandan Milli Eğitim müdürü Erdoğan Ayata, ilkokullarda öğrenimin başmalası nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl birinci sınıfa geçen yıla göre yüzde 40 oranında daha fazla öğrenci kaydedildiğini söyledi.
Ataya, "4+4+4" programı uygulamalarında şimdiye kadar Eskişehir'deki okullarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti ve şunları söyledi:
"Eskişehir'de geçen yıl 10 bin 250 öğrenci birinci sınıfa kayıt olurken, bu yıl sayının 14 bini buldu. Bu rakamlar geçen yıla göre yüzde 40'lık bir artışı ifade etmektedir. "Çocuklarınızı okula göndermeyin" diye uğraşanlar da var ama; bu tamamen velilerimizin kendi isteğine bırakılmış bir şey.
60-66 aylık öğrencilerin okula gönderilmesini şayet velilerimiz istemezler ise çocuklarını göndermeyebilirler. Çocukları bizim sistemimizde gözüküyor. Çocukların durumlarına bakarak gelip okullarımıza kayıt olabilirler. Onun dışında Eskişehir'de sınıf öğretmeni fazlamız var. Herhangi bir öğretmen eksikliği söz konusu değil. Derslik konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Orta okul sayısının artmasıyla belki branşlarda eksik olabilir ama orada da norm fazlası ve ücret alamayan öğretmenlerimiz vardı. Onları diğer okullara göndererek bir saat dahil Eskişehir'de dersin boş geçmeyeceğini paylaşabilirim. Öğretmen açısında Eskişehir 675 fazla öğretmenle sıkıntımızın olmadığını söyleyebiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.