"Öldürecekler diye çok korktum"

“Öldürecekler diye çok korktum”
3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar Lulia Dragusan, sevgilisi Alexandr Aricov ile Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, eşi Zehra Sarar ve taraf avukatları hazır...

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanıklar Lulia Dragusan, sevgilisi Alexandr Aricov ile Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, eşi Zehra Sarar ve taraf avukatları hazır bulundu. Dosya kapsamında 4 sanığın hala firari olduğu öğrenildi.
Yurt dışında olduğu için ilk duruşmaya katılamayan Zehra Sarar, verdiği ifadesinde sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek “ Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında eşimle birlikte ikamette oturuyorduk. Kapı kilitli değildi. İçeriye birden yüzleri maskeli tulum giymiş 2 kişi girdi. Evimizin kış bahçesinde oturuyorduk. Lulia ve ayrıldığı eşi Alexadr yanımızda çalışıyordu. Alexadr, arada sırada evimize gelip gidiyordu. Onu gözlerinden ve konuşma şivesinden tanıdım. Fiziki yapısı da uyuyordu. Gece 23. 30 sıralarında evimize girdiler. Eşim ve benim ellerimi bağladılar. Daha sonra birisi para kasasının olduğu odya doğru çıktı. Yukarı katta 8 oda vardı. Kasanın olduğu odayı bilen birisiydi. Alexandr’ı tanıdığımı söylemedim. Söyleseydim yada belli etseydim ikimizde öldürebilirlerdi. çok korktuk ve tedirgin olduk. Eşim Cemalettin’i yukarı kata ardından da beni çıkarttılar. Yanına yatmamı istediler, direndim. Eşimden 1 Milyon Dolar istediler. Oda yanımda yok diye cevap verdi ve kasanın anahtarını istediler. Bende anahtar burada değil fabrikada dedim. Daha sonra bana vurmaya başladı. Her yerim yara bere içinde kalmıştı. Lulia, kasanın anahtarının bulunduğu yeri biliyordu. Bulup getirip kasayı açtı ve içindeki tüm ziynet eşyalarımı sırt çantasına doldurup kaçtılar. Kendi imkanlarımızla kurtulabildik. Verdikleri ifadeleri kabul etmiyorum. İkisi de yalan söylüyor” dedi.
Zehra Sarar’ın ifadesinin ardından söz alan sanıklar suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, olaya karışmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti eksik tanık ifadelerinin dinlenmesi, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı16 Haziran 2020 tarihine etelerken sanıklarında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.