'Öldürmek isteseydim kafasına sıkardım'

‘Öldürmek isteseydim kafasına sıkardım’
Ülkü Ocakları Şube Başkanı Ufuk Özel ile arkadaşlarına yönelik bundan yedi ay önce yapılan silahlı saldırı olayının davasına dün devam edildi. Sivrihisar caddesi üzerinde olay gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırı...

Ülkü Ocakları Şube Başkanı Ufuk Özel ile arkadaşlarına yönelik bundan yedi ay önce yapılan silahlı saldırı olayının davasına dün devam edildi. Sivrihisar caddesi üzerinde olay gecesi gerçekleştirilen silahlı saldırı olayında vücuduna aldığı kurşun darbesi sonucu yaralanan Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Özel ile tanıkların hazır olduğu duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan İ.M. "Ufuk Özel'e, belirttikleri gibi yakın olsaydım veya göz göze gelseydim kafasına sıkar geçerdim" dedi. Ağır Ceza Mahkemesine çıkartılan tutuklu sanıklardan E.B. ile A.B. mağdur ve tanıkların suçlamalarını kabul etmediler. Duruşmaya katılan Ülkü Ocakları Şube Başkanı Özel "Olay günü çarşı karakolundaki arkadaşlarımızı almaya gitmiştik. Gece saat 02.30 sıralarında karakoldan ayrıldık. Daha sonra çorba içmek için Sivrihisar caddesine geldik. Arabanın önüne atlayıp "Buradalar" diye bağırmaya başladı. Arkadaşları da içerisinde olduğumuz aracın önüne geldi. Araca ateş etmeye başladı. kendimi korumak için aracın önüne saklandım. Daha sonra olay yerinden uzaklaşarak, Devlet Hastanesine gittik. Sol tarafımdan yaralanmıştım. Ameliyata aldılar. Bize neden ateş ettiklerini bilmiyorum, şikayetçiyim" diye ifade verdi. Mağdur ve tanık ifadelerinin ardından ifade veren tutuklu sanıklardan E.B. suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Mahkeme heyetinin ifadesine başvurduğu İ.M. isimli tutuklu sanık "Eğer ben Ufuk Özel ile göz göze gelmiş olsaydım kafasına sıkar geçerdim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. Olaydan sonra yakalanarak cezaevine konan sanıklardan A.D. de psikolojik sorunalarının bulunduğunu iddia ederek tedavi olmak istediğini söyledi. Üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen A.D. "Bunların verdiği ifadeler çelişkili. Daha önceki vermiş olduğu ifadelerle şimdiki ifadeler arasında çelikşi mevcut. Benim psikolojik rahatsızlığım var. Adli tıbba gönderin cezaevinde daralıyorum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Mağdur, tanık ve tutuklu bulunan şahısları dinleyen mahkeme heyeti sanıkların tahliye taleplerini kabul etmezken duruşmayı da ileri bir tarihe erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.