Ölü sayısı 7'ye ulaştı

Ölü sayısı 7’ye ulaştı
Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan domuz gribinden ölenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini belirtti. Sağlık Müdürü Uz. Dr.Hüseyin S.Fidan Eskişehir’de domuz gribinden ölenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini belirterek, hayatını...

Sağlık Müdürü Hüseyin Fidan domuz gribinden ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini belirtti.
Sağlık Müdürü Uz. Dr.Hüseyin S.Fidan Eskişehir'de domuz gribinden ölenlerin sayısının 7'ye yükseldiğini belirterek, hayatını kaybedenlerin tamamının risk grubunda olup aşı yaptırmamış kişiler olduğunu belirtti. Fidan'ın açıklamasına göre, Domuz gribinden ölenlerin 5'ı Eskişehir'de, ikisi ise Bilecik'te ikamet ediyordu.
Sağlık Müdürü Uz. Dr.Hüseyin S.Fidan, Eskişehir'deki hastanelerde tedavilerini alan ve hayatını kaybeden kişi sayısının toplam 7'ye yükseldiğini belirterek bu 7 kişiden 5'i Eskişehir ilinde ikamet edenlerden, 2 kişi ise Bilecik ilinde ikamet edip Eskişehir hastanelerinde tedavi alan kişilerdir. Domuz gribinden hayatını kaybedenlerin tamamı aşı yaptırmamış risk grubundaki kişilerden oluşmaktadır" dedi.

Sağlık müdürü Fidan konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
"1. Vaka, 1974 doğumlu, Bayan, Down Sendromu ve Kronik Akciğer hastalığı mevcut ve 26.11.2009 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.
2.Vaka, ESOGÜ Dâhiliye Yoğun Bakımında tedavi gören ve aynı anda Akut lösemisi(kan kanseri) tespit edilmiş olan 1971 doğumlu erkek hasta, 05.12.2009 tarihinde hayatını kaybetmiştir.
3. Vaka, 1989 doğumlu Bayan, Kronik Akciğer Hastalığı ve Skolyozu olan hasta 07.12.2009 tarihinde Yunusemre Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiştir.
4.Vaka, 1987 doğumlu erkek hasta, Nisan ayında böbrek nakli yapılmış ve tedavi ve takipleri ESOGÜ Tıp Fak.de devam eden hasta 29 Kasımda şikayetleri başlamış ve 10 Aralık'ta hayatını kaybetmiştir.
5.Vaka, 1969 doğumlu bayan hasta, Yunusemre Devlet Hastanesi'nde tedavi alırken kliniği artan hasta ESOGÜ Tıp Fak.'de 10 Aralıkta hayatını kaybetmiş ve aynı zamanda astım hastalığı da eşlik etmektedir.
6.Vaka, Bilecik ilinde ikamet eden 1989 doğumlu doğumsal özrü olan erkek hasta 26.11.2009 tarihinde hayatını kaybetmiştir.
7.Vaka, Bilecik ilinde ikamet eden 1980 doğumlu, herhangi bir hastalığı olmayan erkek hasta 09.12.2009 tarihinde ESOGÜ Tıp Fak.de hayatını kaybetmiştir.
Bu hayatını kaybeden hastalar klinik durumlarının ağır olması nedeniyle numune alınarak Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Laboratuvarı'nda teşhisi konmuş kişilerdir.
Hastalar aşı yaptırmamışlar ve Tamiflu adı verilen ilaç tedavisi aldıkları halde hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu kişiler, aşı için risk grubunda olup, aşı yaptırmış olsalardı hayatlarını kaybetmeyeceklerdi. Ayrıca başkaca hastalığı olmayan, genç kişilerde de hayatını kaybetme sonucu dikkat çekmektedir. Kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan kişiler, çocuklar ve gebeler yüksek risk grubudur ve aşılanmaları büyük önem taşımaktadır.
Her türlü korunma önlemlerinin yanında en etkili yöntem AŞI yaptırmaktır. Aşılama hizmetlerimiz ilimizde devam etmektedir.
10.12.2009 tarihi itibarı ile hastanelerimizde H1N1 şüphesi ile yatan hasta sayımız 120 kişidir. 11 hasta yoğun bakımda, 9 hasta ventilatöre (mekanik solunum cihazı) bağlı olarak tedavileri devam etmektedir.
Ülkemizde hayatını kaybeden kişi sayısı toplam 353'dür ve bu kişilerden 121'i başkaca hastalığı olmayan 50 yaş altındaki kişilerdir"

8 AY ÖNCE BÖBREK NAKLİ OLDU,
DOMUZ GRİBİNDEN ÖLDÜ
Eskişehir'de domuz gribinden ölen 7 kişiden biri olan 22 yaşındaki gencin, 8 ay önce böbrek nakli olduğu ortaya çıktı.
Alınan bilgiye göre, kentte domuz gribinden son 5 gün içinde 5 kişi daha hayatını yitirdi. 26 Ekim-10 Aralık 2009 tarihleri arasında yaşları 20 ila 40 arasında değişen toplam 3'ü bayan 7 kişi hayatını kaybetti. Dün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde domuz gribi tedavisi görürken hayatını kaybeden iki kişiden biri olan ve ismi açıklanmayan 22 yaşındaki bir gencin, Nisan ayında böbrek nakli olduğu, tedavi ve takibinin aynı hastanede sürdüğü belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.