Orhan Oğuz TBMM hizmet ödülüne aday

Orhan Oğuz TBMM hizmet ödülüne aday
Eskişehir Valiliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından verilen "Üstün Hizmet Ödülü" için Milli Eğitim eski Bakanları’ndan Prof. Dr. Orhan Oğuz’u aday gösterdi.Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada, TBMM...

Eskişehir Valiliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından verilen "Üstün Hizmet Ödülü" için Milli Eğitim eski Bakanları'ndan Prof. Dr. Orhan Oğuz'u aday gösterdi.
Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığı tarafından 2006 yılında ihdas edilen 'Üstün Hizmet Ödülü'nün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunanlara, milli güvenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere verildiği belirtildi. TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nün ikincisi için Prof. Dr. Orhan Oğuz'un, Eskişehir Valiliği tarafından Eskişehir'den aday olarak gösterildiği ifade edilen açıklamada, "Oğuz, 1924 yılı Eskişehir doğumlu olup, ilkokul, ortaokul ve liseyi Eskişehir'de, yükseköğrenimini İstanbul'da ve doktorasını Paris (Sorbon) Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra uzun yıllar yurtdışı (Fransa ve Afganistan) ve yurtiçinde (İstanbul, İzmir) bilimsel çalışmaları müteakip, Eskişehir İ.T.İ. Akademisi'nin kuruluşunu tamamlayıp, 11 yıl başkanlığını yaptı. Bilahare 1961 yılından itibaren Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin kurulması düşüncesini hayata geçirmek için yoğun çaba sarf etmiş ve üniversitenin kuruluşunun yasal olarak gerçekleştirilmesinde ve kurulmasında büyük emeği geçmiştir. Anadolu Üniversitesi dışında İstanbul Marmara Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğünü yapmıştır. Prof. Dr. Orhan Oğuz, akademi ve üniversite kurucusu ve yöneticiliği dışında milletvekili ve Milli Eğitim Bakanı olarak da uzun yıllar ülkemize büyük hizmetleri olmuş, Eskişehir'in yetiştirdiği ve iftihar ettiği derin bir saygı ve sevgi ile iz bırakmış büyük insanlardan biridir. İktisadi konularda basılan bir çok kitap ve araştırmaları bulunan Oğuz'un, Eskişehir'de adının verildiği Anadolu Üniversitesi bünyesinde bir eğitim tesisi, bir cadde ve bir lise mevcuttur" denildi.
Eskişehir Valiliği'nin, Orhan Oğuz'u, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne öncelikle layık şahsiyetlerden biri olduğu mütalaasıyla aday olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı'na önerdiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.