Örnek davranış

Örnek davranış
Eskişehir’de, yetiştirme yurdunda yetişen elektrik teknisyeni bir genç, yolda bulduğu 900 YTL’yi çalıştığı Emniyet Müdürlüğü’nde sahibine teslim etti. Yetiştirme yurdunda yetiştiği öğrenilen ve 2 yıldır Emniyet Müdürlüğü’nde...

Eskişehir'de, yetiştirme yurdunda yetişen elektrik teknisyeni bir genç, yolda bulduğu 900 YTL'yi çalıştığı Emniyet Müdürlüğü'nde sahibine teslim etti.
Yetiştirme yurdunda yetiştiği öğrenilen ve 2 yıldır Emniyet Müdürlüğü'nde elektrik teknisyeni olarak çalışan 21 yaşındaki Erdem Eroğlu, Şair Fuzuli Caddesi'nde bir banka şubesi önünde 900 YTL buldu.
Çevrede yaptığı araştırmada, paranın sahibine ulaşamayan Eroğlu, yakındaki TEKEL bayisine telefon numarasını bıraktı. Bir süre sonra parasını düşürdüğünü fark eden esnaf Ali Taş (42), bayi sahibiyle görüşmesi sonucunda parasını Erdem Eroğlu'nun bulduğunu öğrendi. Eroğlu, Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Taş'a, yolda düşürdüğü parasını eksiksiz teslim etti. Gencin örnek davranışından dolayı teşekkür eden Ali Taş, "Ödemem gereken para vardı. Para bozdurmaya gitmiştim, o arada 900 YTL'yi cebimden düşürmüşüm. Nasipten çıktıysa, o para bana geri dönmez diye düşünmüştüm. Ancak, Erdem Eroğlu bulduğu paramın bana geri gelmesi için her şeyi düşünmüş. Kendisinden Allah razı olsun. Her şeyden önce ülkenin bu tür insanlara ihtiyacı var. Emniyet Teşkilatı'nın mensubu olması ayrıca gurur verici ve bu örnek davranışının Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümüne denk gelmesi sevindirici" dedi.
Parayı bulduktan sonra nakidin kime ait olduğunu tespit etmek için bir süre araştırma yaptığını anlatan Erdem Eroğlu ise, "Yerde bulduğum paranın sahibinin geri döneceğini umarak, bir süre orada bekledim. Ancak, kimse gelmedi. Sonunda TEKEL bayisine telefon numaramı bıraktım. Paranın sahibi bir süre sonra bana ulaştı. Yolda bulduğum parayı sahibine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.