Özak "Çevre yollarını yapacağız"

Özak “Çevre yollarını yapacağız”
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, dün partisinin Eskişehir İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Gar Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde bir konuşma yapan bakan Özak, Eskişehir için...

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, dün partisinin Eskişehir İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Gar Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde bir konuşma yapan bakan Özak, Eskişehir için çevre yolları sözü verdi.
Karayolu yatırımının Eskişehir için oldukça önemli olduğunu bildiklerini belirten Bakan Özak, hem Güney çevre Yolunun yapımı için hemde mevcut çevre yolunun genişletilmesi için ihalelerin bu yıl içerisinde yapılacağını belirtti.
Özellikle Güney Çevre Yolu için her üç milletvekili ile sık sık görüştüğünü dile getiren Özak; "52 kilometre olacak olan bu yol için Eskişehir milletvekilleri çok ısrarcı. Şu an proje çalışmaları sürüyor ve Nisan'da tamamlanacak. 2 alt belediye de bölgenin kamulaştırılması için gerekli imar düzenlemelerini hazırlıyorlar. Bu yıl için gerekli ödeneği temin edip Güney Çevre Yolu için ihaleye çıkacağız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken fakat yapmadığı çalışmaların da alt belediyeler tarafından yürütüldüğünü belirten Bakan Özak, mevcut çevre yolu içinde yine bu yıl çalışmaların başlayacağını söyledi. Gidiş geliş olmak üzere ve 3'er şeritten oluşacak olan yeni düzenlemenin 40 kilometreyi kapsayacağını söyleyen Bayındırlık Bakanı Faruz Nafız Özak bu düzenleme için 66 milyon YTL'nin gerekliği olduğunu söyledi.
Yeni düzenleme ile yol üzerine 4 adet köprülü kavşağın yapılacağını da belirten Bakan Özak ödeneğin temin edilerek, hemen ihaleye çıkmak istediklerini de ifade etti.
Ayrıca Mekece yolu çalışmalarının da hızlandığını söyleyen Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak, bu yolun yapılması için başbakanın özel bir talimatının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.