ÖZDEMİR VE AKŞİT'TEN "KADINA ŞİDDET" KONULU KONFERANS

ÖZDEMİR VE AKŞİT’TEN “KADINA ŞİDDET” KONULU KONFERANS
Prof. Dr. Gazi Özdemir ve Yazar Özlem Akşit, Eskişehir Kitap Fuarı Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide “Kadına Şiddet” konusunu tartıştı.Prof. Dr. Gazi Özdemir, yaptığı konuşmada, kadına şiddetin yüzyıllar boyunca...



Prof. Dr. Gazi özdemir ve Yazar özlem Akşit, Eskişehir Kitap Fuarı Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide “Kadına Şiddet” konusunu tartıştı.
Prof. Dr. Gazi özdemir, yaptığı konuşmada, kadına şiddetin yüzyıllar boyunca insanların sorunu olduğunu söyleyerek, “2002 yılında bir yılda öldürülen kadın sayısı 66. Geçen sene öldürülen kadın sayısı 367, bu senenin ilk dokuz ayında öldürülen kadın sayısı 285. Demek ki gittikçe artan kadın cinayetleri söz konusu. Tabi bunların arasında kadına şiddeti işlemiyorum ben henüz. Şiddet rakamları oldukça kabarık” dedi.
Yazar özlem Akşit ise kadına şiddet konusunda konuşulacak oldukça geniş konuların olduğunu belirterek, “Evet vahim rakamlar var ama bunun altında ciddi nedenler var. İnsanın insanı anlayamama gibi bir iletişim sıkıntısının da ötesinde başka sorunlar var” şeklinde konuştu.
özdemir ve Akşit, kendilerine ayrılan bir saat boyunca söyleşilerine soru ve cevap şeklinde devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.