Özdemir’den beşinci kitap

Özdemir’den beşinci kitap
Eskişehir Tıp Fakültesi Nöroloji Emekli Öğretim Üyesi ve Kur’an Araştırmacısı olan Prof. Dr. Gazi Özdemir’in on birinci kitabı kitapçılarda satışa sunulmaya başladı.

Kitabı anlatan Özdemir, “Hz. Muhammed’in vefatından 200 yıl sonra 830’lu yıllarda 6 kitabın bir arada olduğu “Kütubu Sitte Kitabı”, İslam toplumunda kabul gören bir kitaptır. Ancak bu kitapta bulunan sözlerin hepsinin Hz. Muhammed’e ait oldukları, bazıları tarafından Hadis, bazılarınca da Sünnet diye isimlendirilmektedirler. Bu görüş temelinde de bu kitap, Kur’an ile birlikte önemsenmekte ve Kur’an ile bir bütün olduğu da savunulmaktadır.” dedi.

Kitapta hangi özellikte olan sözlerin Hadis ve hangilerinin Sünnet olduğunu ayrıntılı bir şekilde tanımladığını aktaran Dr. Özdemir, “Daha sonra kitapta bulunan 5973 sözün hangilerinin Hadis, hangilerinin de Sünnet grubunda olduğunu, Hz. Muhammed veya Sahabeler gibi kimler tarafından söylendiklerini belirlemiş ve yaptığı çalışma sonrası bütün sözleri 12 gruba ayırararak, anlaşılırlıklarına açıklı getirmiştir. Kitabı ile 12 asırdır Hadis ve Sünnet karmaşıklığına açıklık getirmiş ve Kur’an ile bütünlük yanında, bütünsüzlükler olduğuna da değinmiştir.” şeklinde konuştu.

Dr. Özdemir, diğer 10 kitabı gibi bu kitabını da Prof. Dr. Necla Özdemir Vakfına (NÖVAK) vererek, kitaplardan sağlanan gelirler ile Vakfın Eskişehir Tıp Öğrencilerine burs verdiği öğrenci sayısının ve burs miktarının yeni öğretim döneminde artmasını hedeflediğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.